Nu ziet de Van Berckelstraat er nog zo uit, maar dat gaat binnenkort veranderen. Foto: Google Streetview
Nu ziet de Van Berckelstraat er nog zo uit, maar dat gaat binnenkort veranderen. Foto: Google Streetview (Foto: Google Streetview)

Snel naar langzaam in de Van Berckelstraat

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch gaat de Van Berckelstraat aanpakken. Het wordt een fietsstraat waarbij alleen lijnbussen te gast zijn. Zo wil de gemeente de verkeersveiligheid en de leefomgeving verbeteren. Omdat er door de coronamaatregelen in het ov meer fietsers en voetgangers op de weg zijn, wil de gemeente ze letterlijk de ruimte geven. Daarom wordt versneld het doorgaande autoverkeer geweerd in de Van Berckelstraat.

De gemeente voerde eerder een studie uit naar de inrichting van de Van Berckelstraat. Een nieuwe inrichting is nodig om de verkeersveiligheid en leefomgeving te verbeteren. En om te zorgen voor een betere doorstroming van fietsers en openbaar vervoer.

In volle gang
De gemeente kan nog niet precies zeggen per wanneer de Van Berckelstraat aangepast wordt. Dat is afhankelijk van verschillende dingen, zoals andere werkzaamheden in de stad (aanleg Kanaalboulevard), afstemming met Arriva en de hulpdiensten. Maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Er wordt begonnen met een tijdelijke inrichting van een fietsstraat. Hoe de bus daar precies in past, moet in de praktijk blijken.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding