Eten, drinken en draaien in 's lands grootste reuzenrad


Sky Vision is het grootste verplaatsbare reuzenrad van Nederland en staat twee maanden lang op de Pettelaarse Schans.
Sky Vision is het grootste verplaatsbare reuzenrad van Nederland en staat twee maanden lang op de Pettelaarse Schans. (Foto: )

Eten, drinken en draaien in 's lands grootste reuzenrad

DEN BOSCH - Eten en drinken met een weids uitzicht op 50 m hoogte. Het kan vanaf donderdag 2 juli op de Pettelaarse Schans. Twee maanden lang bourgondisch genieten in een van de 34 dichte gondels van het Reuzenrad en ondertussen genieten van prachtige vergezichten over onder andere de prachtige Bossche binnenstad, het Bossche Broek en de Zuiderplas.

De Initiatiefnemers van Foodtastic Events zijn op zoek gegaan naar een creatieve en unieke manier om bezoekers een leuk uitje te bieden nu vele events niet doorgaan. Tegelijkertijd zochten zij een manier om de lokale horeca een platform geven zichzelf te presenteren en extra omzet te genereren. Niet de breedte maar de hoogte in was het idee en daaruit is het 'Smakenrad, verdraaid lekker' ontstaan. 

In het grootste transportabele reuzenrad van Nederland, de SkyVision, genieten van koffie met Bossche Bol in de ochtend, ‘s middags met lunches en borrels en ’s avonds culinaire diners. In het weekend worden er onder meer ontbijt, brunches en high-tea’s aangeboden. Ook aan de kinderen wordt gedacht, zo zullen er speciale kindermiddagen worden georganiseerd met bijvoorbeeld pannenkoeken en zijn er speciale kindermenu’s beschikbaar.

Lokale horeca
Een van de uitgangspunten is om de lokale horeca te betrekken bij dit initiatief. Zo komen er mogelijkheden om het rad voor een dagdeel of dag in te zetten en gebruik te maken van een ‘turn-key’ concept inclusief keukenbrigade en bediening. Zo kunnen horecaondernemers die vanwege de coronamaatregelen niet op volle kracht kunnen draaien toch extra omzet genereren en tegelijkertijd hun eigen zaak doordraaien. Ook met hotels en bed&breakfasts worden samenwerkingen opgezet.

Bossche Zomer
Het 'Smakenrad, verdraaid lekker' wordt onderdeel van “'De Bossche Zomer', een initiatief waarmee op een bijzondere manier een zo normaal mogelijke zomer wordt gecreëerd voor de inwoners van Den Bosch en omstreken.

RIVM-regels
Het Smakenrad zal dagelijks geopend zijn van 9.30 tot 23.00 uur. Alle geldende RIVM-regels worden in acht genomen. Zo geldt er een maximum van honderd mensen per ronde en kunnen er in de gondels twee tot vier personen plaatsnemen. De opbouw van het Smakenrad is maandag 22 gestart juni en na een proefronde op woensdag 1 juli is het rad vanaf donderdag 2 juli geopend voor het publiek. Er wordt uitsluitend gewerkt met reserveringen, een plaats boeken kan via de website:

www.smakenrad.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding