Foto:

Druktemeter voor het bos gelanceerd

DEN BOSCH - Wil je wandelen of fietsen in het Bossche Broek, Moerputten, Vughtse Heide of het Aadal en weten hoe druk het daar is? Daar heeft VisitBrabant samen met natuurorganisaties iets op bedacht: de 'Druktemeter voor Brabantse natuurgebieden'. 

Op de website visitbrabant.com/druktemeter wordt op kaart met een kleurencode een indicatie gegeven van het aantal mede-natuurgenieters op dat moment. Die kaart wordt opgesteld aan de hand van meldingen van bezoekers en natuurorganisaties Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap. 

Drukker door corona
Volgens Brabants toerismemarketingorganisatie VisitBrabant is de populariteit van fietsen en wandelen in de provincie flink gegroeid. De VisitBrabant Routebureau, die meer dan achttienduizend kilometer knooppuntroutes in Brabant beheert, meldt meer dan een verdubbeling van het aantal gebruikers van de online routeplanner. Om de verwachte drukte goed te organiseren, brengt VisitBrabant samen met natuurorganisaties de actuele drukte in de Brabantse natuurgebieden in kaart.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding