Een impressie laat zien hoe de voorkant van de Jamfabriek er uit gaat zien: een kas vormt de entreeruimte.
Een impressie laat zien hoe de voorkant van de Jamfabriek er uit gaat zien: een kas vormt de entreeruimte. (Foto: )
Bouwen en Wonen

Jamfabriek omgebouwd voor foodsector

DEN BOSCH - De voormalige Jamfabriek aan de Helftheuvelweg in Den Bosch wordt omgebouwd tot bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers in de foodsector. Het gebouw uit de jaren zeventig wordt gelijktijdig met de herontwikkeling verduurzaamd en gemoderniseerd. Bouwbedrijf BAM neemt de klus op zich, opgedragen door de Bossche Investerings Maatschappij (BIM). De oplevering staat gepland voor april 2021.

Maurice Horsten, directeur BIM, en Frank van Kalken, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek, hebben onlangs de aannemingsovereenkomst getekend. "Ik ben erg blij met de start van de verbouwing van ons pand aan de Helftheuvelweg tot Jamfabriek", vertelt Horsten, "een concept waarmee we afgelopen jaren op kleine schaal zeer succesvol zijn geweest. Deze food community wordt een nieuwe parel aan de kroon van de stad ’s-Hertogenbosch." 

"De herontwikkeling van Jamfabriek vind ik een interessante en economische beweging in het toekomstbestendig maken van bestaand vastgoed", vult BAM-directeur Van Kalken aan.

Entreeruimte via een kas
De Jamfabriek bestaat uit vijf onderling met elkaar gebonden gebouwen. Naar een ontwerp van architectenbureau Tarra verricht BAM bouwkundige werkzaamheden voor de juiste faciliteiten die ondernemers in de foodsector ondersteunen in hun bedrijfsvoering. Het werk omvat de bouw van een entreeruimte via een kas en het beter verbinden van de bestaande bouwvolumes en verdiepingen.

Indelen
Na het opnieuw indelen van de binnenruimten realiseert BAM onder meer een receptie, diverse vergaderruimtes, R&D-ruimte, proefkeuken en een auditorium voor gebruik van bedrijfspresentaties van de toekomstige huurders.

Duurzaam
Installateur Verstappen van Amelsvoort plaatst nieuwe energiezuinige installaties zodat er een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) ontstaat, waarin geen gasaansluiting meer aanwezig is. Hiertoe is reeds een groot aantal zonnepanelen geplaatst om zo te voorzien in de duurzame exploitatie van de community.

BIM
NV BIM zet zich op economisch en maatschappelijk terrein in om de Bossche economie te stimuleren en ondernemen mogelijk te maken. Haar kracht ligt bij het creëren van dynamische geïntegreerde communities die ondernemers vele kansen beiden, De Gruyter Fabriek (creatieve sector) en Grasso (ICT&data) zijn hier voorbeelden van. Naast huisvesting bieden zij verbinding, ondersteuning en mogelijkheden tot participatie.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding