Een impressie van het nieuwe Theater aan de Parade. De architect NOAHH werkt nog aan het definitieve ontwerp.
Een impressie van het nieuwe Theater aan de Parade. De architect NOAHH werkt nog aan het definitieve ontwerp. (Foto: Renée Tromp)

Nieuw Theater aan de Parade stap dichterbij

DEN BOSCH - De verbouwing van het Theater aan de Parade is weer een stap dichterbij: het Bossche college van B&W heeft het benodigde ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Dat plan heeft de gemeente sinds maandag 8 juni gelijktijdig met de aanvraag voor een omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben sinds dat moment zes weken de tijd om hun zienswijze daarop kenbaar te maken.

Nieuw bestemmingsplan
In 2012 is het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld. Daarin is Theater een de Parade ook opgenomen, maar het huidige theatergebouw komt niet overeen met wat daarin staat. In 2006 verleende de gemeente een vergunning voor het uitbreiden van Theater aan de Parade. Die uitbreiding is niet opgenomen in het bestemmingsplan Binnenstad. Daarom besloot de raad om het bestemmingplan uit 2012 aan te passen voor de huidige locatie van Theater aan de Parade. En de eerder vergunde uitbreiding van het theater daarin vast te leggen.

Asbest
De raad neemt in oktober 2020 een besluit over het bestemmingsplan. Het gemeentebestuur werkt op dit moment samen met de architect en aannemer aan het afronden van het Definitief Ontwerp. Begin oktober wordt gestart met het saneren van het asbest in het gebouw. Begin december start de sloop en in het tweede kwartaal van 2021 de bouw. Theater aan de Parade gaat weer open voor publiek bij de start van het nieuwe theaterseizoen 2023/2024.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding