De Bossche Kim Verstappen heeft de verkiezing van Miss Gay Holland gewonnen. "Dit is het kroontje op mijn transitie van man tot vrouw. In mijn community is deze verkiezing het hoogst haalbare."
De Bossche Kim Verstappen heeft de verkiezing van Miss Gay Holland gewonnen. "Dit is het kroontje op mijn transitie van man tot vrouw. In mijn community is deze verkiezing het hoogst haalbare." (Foto: )

Bossche Kim Verstappen wint Miss Gay Holland verkiezing

De Miss Gay Holland verkiezing is een initiatief van Stichting Pink Promiss. Met deze verkiezing wil de stichting het taboe rond de LHBTI-community doorbreken. Pink Promiss strijdt onder andere voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie.

door Lisette Broess-Croonen

De Bossche Kim Verstappen (24) is afgelopen week Miss Gay Holland geworden. Het komende jaar zal ze zich in deze rol nog meer inzetten voor transgenders dan ze al deed. Zelf is ze na haar transitie nu honderd procent gelukkig. “Deze verkiezing is het kroontje”.

DEN BOSCH - Geboren als man, gaat Kim nu al twee jaar als vrouw door het leven. “De tijd dat ik als man door het leven ging, ligt achter me. Mijn vroegere persoon is helemaal weg. Ik voel me al mijn hele leven vrouw. Drie jaar geleden ben ik de gesprekken aangegaan om ook lichamelijk vrouw te worden. Twee jaar geleden is mijn transitie begonnen en ben ik ook op papier vrouw geworden. Ik heb vorige week nog een borstvergroting gehad en over een paar jaar volgt mijn laatste operatie. Dat is een gezichtsoperatie waarbij ze mijn botstructuur aanpassen en mijn adamsappel verwijderen. Die operatie moet eerst nog goedgekeurd worden door de verzekering en er staat een wachttijd van anderhalf jaar op.”

De verkiezing Miss Gay Holland vond dit jaar online plaats. “Ik heb mezelf gepromoot bij de media en blijk dus de meeste stemmen te hebben gehaald. Op zaterdag zou de uitslag bekend worden gemaakt. Vrijdag middernacht ging ineens de deurbel en stond de winnares van vorig jaar voor de deur met een bos bloemen. Ik ben hier heel blij mee, want in mijn community is dit het hoogst haalbare. Ik heb meegedaan omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik de deuren wil openen voor de komende generaties. Zelf heb ik eigenlijk een gemakkelijke jeugd gehad waarbij ik geaccepteerd werd zoals ik was. Ik heb nu ook heel veel positieve reacties op deze missverkiezing gekregen. Maar er is nog een steeds een taboe wat betreft de LHBTI gemeenschap. Zelf word ik niet vaak uitgescholden, maar er is nog wel veel discriminatie. Onze strijd zal nog jaren duren.”

De Bossche zet zich op verschillende manieren in. “Ik ben lid van de belangenorganisatie COC Noordoost-Brabant en secretaris van de Regenboogwerkgroep Den Bosch. Ook ben ik een informatiepunt aan het opzetten voor transgenders die nog niet in het transitietraject zitten, maar dat wel willen. Ik help ze de tijd tot de transitie te overbruggen. Als Miss zal ik me dit jaar nog meer inzetten dan normaal. Ik probeer overal bij te zijn, maar het is nu natuurlijk een raar jaar met de coronacrisis. Hoe ik het precies in ga vullen, weet ik dan ook nog niet.”

Stichting Pink Promiss

De Miss Gay Holland verkiezing is een initiatief van Stichting Pink Promiss. Met deze verkiezing wil de stichting het taboe rond de LHBTI-community doorbreken. Pink Promiss strijdt onder andere voor meer tolerantie en maatschappelijke acceptatie.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding