Het zoontje van Dorry Timmermans poseert met een mondmasker uit de collectie. Er zijn mondmaskers voor mannen, vrouwen en kinderen.
Het zoontje van Dorry Timmermans poseert met een mondmasker uit de collectie. Er zijn mondmaskers voor mannen, vrouwen en kinderen. (Foto: )

Bossche designer maakt nu vrolijke mondmaskers

Vorig jaar rond deze tijd zat Dorry Timmermans van DT Couture midden in haar Paris Fashionweek collectie. Dit jaar maakt de Bossche mondmaskers. Een groter contrast is er bijna niet.

DEN BOSCH - In mei zou ze haar haar nieuwste collectie gaan lanceren. Maar in maart werd al akelig duidelijk dat dit waarschijnlijk geen zin zou hebben. "De winkels hangen nu al vol met collecties die niet verkocht zijn. Etisch en milieutechnisch vind ik het een grote no-go om de retailers met nog meer nieuws te bombarderen. Zij hebben het dit jaar al moeilijk genoeg", aldus Dorry.

Weken heeft ze zitten dubben over het wel of niet opzetten van een collectie mondmaskers.
Maar toen ze een bevriende Belgische designer hielp met het bedenken en opzetten van goede patronen, kreeg ze toch de smaak te makken. "De kans om als designer iets essentieel toe te voegen is mooi, en zeker iets waar ik en vele andere designers nu hun steentje bij willen dragen. De nood is groot en wij Nederlanders hebben honderdduizenden mondmaskers nodig, voor in het openbaar vervoer, maar ook om jezelf en anderen te beschermen."

Maar Dorry wil de designs luchtig houden. Corona creëert letterlijk en figuurlijk een afstand tussen mensen en er valt al zo weinig te lachen. Dit bracht Dorry op het idee om maskers te creëren die een glimlach toveren op je gezicht. Maskers die leuk en vrolijk zijn en die zo de associatie met het akelige virus verlagen. De mondmaskers van Dorry Timmermans zijn te vinden op: www.dt-couture.com

Kim van Hout

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding