Amber, haar buurmeisje Lena en buurjongen Freek (niet op de foto) komen in actie om de helden van deze coronacrisis te bedanken.
Amber, haar buurmeisje Lena en buurjongen Freek (niet op de foto) komen in actie om de helden van deze coronacrisis te bedanken. (Foto: )

Groot hart van kleine kinderen; Amber (7 ) in actie voor alle helden

Door de coronacrisis ziet de wereld er anders uit. Mensen blijven op anderhalve meter van elkaar, kroegen zijn dicht en de straten verlaten. Aan de andere kant dienen mensen zich spontaan aan als hulpverleners. Sterrenkoks koken voor het personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Aalsmeerse Bloemenveiling liet al eens 10.000 rozen bezorgen bij datzelfde JBZ. En dan is er Amber (7), die met buurvriendjes ook een actie op touw zette.

Den Bosch - Amber kwam samen met haar moeder Melanie van Uitert op het idee toen zij op zoek waren naar handcrème. Want als zij al droge handen hebben van het vele wassen hoe zou dat dan wel niet zijn voor de (zorg)helden? Ze willen met iedereen, collectief de helden bedanken met diverse leuke bedankacties en het samenstellen van verwenpakketjes. Niet alleen voor de medewerkers in het JBZ, maar vooral ook voor de stille maar net zo belangrijke helden als de verzorgers in verpleeghuizen, thuiszorg en GGZ en medewerkers van de brandweer, politie en de ambulancedienst in de gemeente Den Bosch en Vught.. Mede voor hen is de actie Onze Helden Bedankt opgezet, waar een grote rol is weggelegd voor kleine kinderen.

Heitje voor karweitje

De zevenjarige Amber heeft de actie voor kinderen bedacht. In de trant van ‘heitje voor karweitje’ roept zij haar leeftijdsgenootjes op voor de actie 'Poen om iets voor onze helden te doen'. Klusjes doen als de stoep vegen, onkruid wieden, bladeren opruimen, de auto wassen of de hond uitlaten en de beloning doneren aan de actie Onze Helden Bedankt. Amber zelf heeft met buurmeisje Lena en buurjongen Freek kunstwerkjes gemaakt met bloemen en een boodschap en die achtergelaten in de buurt. Resultaat: een donatie van 30 euro. En Ambers vriendin Lucie wil 50 euro poen ophalen, met klusjes rondom huis en het bakken en verkopen van zandkoekjes en cupcakes.

Actie loopt nog

De actie is niet alleen voor kinderen bedoeld. Ook ondernemers en volwassenen komen in actie door bijvoorbeeld alvast een waardebon bij je favoriete winkel, salon of horecagelegenheid te kopen en die te doneren. Tot medio juni loopt de actie Onze Helden Bedankt. Tot die tijd kan iedereen de actie steunen en helden een hart onder de riem steken. "Ik vind het zo mooi dat nu alle zorg(helden) in het zonnetje worden gezet", zegt Amber, "en ik vind het natuurlijk heel leuk om samen met mijn vriendinnen klusjes te doen en te knutselen voor onze helden."

Justin Stolwijk

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding