KC De Vlindertuin volgt bij alle maatregelen de richtlijnen van het RIVM, op de foto is conciërge Wil van de Steen druk bezig het lint uit te zetten. Foto: Henk van Esch
KC De Vlindertuin volgt bij alle maatregelen de richtlijnen van het RIVM, op de foto is conciërge Wil van de Steen druk bezig het lint uit te zetten. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch Fotografie )

Basisscholen weer van start

Afgelopen maandag openden de basisscholen en kinderopvang, ook in ’s-Hertogenbosch, weer de deuren. Wij namen een kijkje op Kindcentrum De Vlindertuin om te zien hoe zij het precies aanpakken.

DEN BOSCH – Het begint al bij het halen en brengen van de kinderen. “We zorgen dat de kindstromen elkaar zo min mogelijk kruisen", vertelt directeur Sandy van Meeteren. "De kleutergroepen en groep 3 gaan aan de voorzijde naar binnen, groepen 4 t/m 8 aan de achterzijde. Voor de kleinsten hebben we een ‘kiss & wave’ zone gecreëerd waar ouders afscheid kunnen nemen van hun kind, waarna zij naar hun leerkracht gaan, die hen opwacht voor het gebouw. De oudere kinderen kunnen bij het zebrapad af worden gezet, waarna zij veilig naar hun leerkracht toe worden geleid. Vervolgens gaan de leerlingen klas voor klas de school in, die de rest van de dag afgesloten blijft. We werken met halve klassen, leerlingen zijn ingedeeld in een di-do en een ma-wo shift, en om de week de vrijdag. In alle lokalen, met maximaal 16 leerlingen, staat desinfecterende gel en het bureau van de leerkracht is afgezet met linten. Verder zijn er meerdere schoonmaakmomenten ingepland over de dag heen voor optimale hygiëne. Met stickers zorgen we voor visuele reminders om 1,5 meter afstand in acht te nemen. Kinderen kunnen 2 keer per dag met hun eigen klas buiten spelen, waarbij de vakdocent gym ook is ingedeeld om extra met ze te bewegen. De afgelopen periode heeft iedereen zijn best gedaan het thuisonderwijs zo goed mogelijk vorm te geven waardoor kinderen zich mooi hebben kunnen doorontwikkelen. Wat thuis eventueel niet gelukt is, pakken we nu weer verder op. Als team zijn we ontzettend blij dat we weer aan de slag kunnen met de kinderen, we hebben hen enorm gemist!”

Astrid Berkhout

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding