Foto:

Deze Bossche t-shirtmaker schenkt shirts aan arme gezinnen

DEN BOSCH - Het project van kunstenaar Frank Willems ‘ONE AND ONE MAKES TWO’ gaat in de zonnige maanden door. Naast sweaters zijn er nu ook T-shirts voor heren, dames en kinderen te koop, waarbij je na aanschaf hetzelfde kledingstuk aan iemand doneert die deze goed kan gebruiken.

Afgelopen winter begon Frank Willems met het project ONE AND ONE MAKES TWO. Hierbij koop je een sweater en tegelijkertijd doneer je dezelfde sweater aan dak- en thuislozen. Daarmee zijn er 48 sweaters en 21 onderbroeken/sokken gedoneerd. Met de komst van de zomer wordt ONE AND ONE MAKES TWO niet stopgezet maar juist uitgebreid met een collectie heren- dames- en kindershirts. Met behulp van organisaties Quiet Den Bosch en Maatschappelijke Opvang (MO) Den Bosch worden de T-shirts verspreid onder mensen die het goed kunnen gebruiken.

Coronacrisis
Zeker in deze coronaperiode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. Willems vindt het belangrijk om zich in te zetten voor arme gezinnen en dak- en thuislozen: “Door de coronacrisis wordt het moeilijker voor mensen om hun hoofd boven water te houden. Voordat corona er was, was het probleem al groeiende. Er zijn steeds meer dak- en thuislozen en steeds meer mensen die hun eten moeten halen bij de voedselbank. Door corona neemt dit alleen maar toe. Ik hoop door dit project ook in de zomer door te zetten, er aandacht blijft voor deze vreselijke situatie”, aldus de 32-jarige Bosschenaar.

Ontwerp zorgt voor verbinding
Mensen kunnen door o.a. (v)echtscheiding, werkloosheid, psychische problemen, verslaving of relationeel geweld in een situatie komen waardoor zij op straat en/of in armoede moeten leven. Dit kan iedereen overkomen. Naast de fysieke warmte die de gedoneerde kleding geeft, is het idee ook dat er eenheid wordt gecreëerd. Als iedereen dezelfde sweater of hetzelfde T-shirt draagt met hetzelfde logo is de drempel een stuk lager om met elkaar in gesprek te gaan.

De T-shirts zijn te koop via pre-order op www.frank-willems.com. De bestellingen zullen uiterlijk verzonden worden op vrijdag 29 mei. Daarna binnen 1 tot 2 werkdagen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding