Foto:

Fedde (11) uit Sint-Michielsgestel eerste finalist Jeugdjournaalwedstrijd

SINT-MICHIELSGESTEL - Fedde Groenevelt (11) uit Sint-Michielsgestel is met Linne de Wit (10) uit Veenendaal het eerste kind dat door is naar de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met de Jeugdjournaalwedstrijd, die wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. In totaal hebben bijna 400 kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video waarin ze hun journalistieke talenten laten zien. Het is niet vreemd dat veel van hen de coronacrisis als onderwerp kozen.


Toch gaat Fedde’s inzending over Oranje Jet, een vrouw uit de buurt die alles in het oranje heeft.De redactie had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.


Aangepaste finale

Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren een drietal opdrachten uit die worden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding