Merel Kooning en Wim van Uum doken de studio in om een lied op te nemen dat iedereen met elkaar moet verbinden.
Merel Kooning en Wim van Uum doken de studio in om een lied op te nemen dat iedereen met elkaar moet verbinden. (Foto: )

Luister! Zingende tandartsen Merel en Wim zetten tanden in verbindend lied

ROSMALEN/DEN BOSCH - De Rosmalense tandarts Merel Kooning en de Bossche vakbroeder Wim van Uum hebben samen een lied geschreven waarin zij oproepen om met elkaar te verbinden. “Met 'Laten we ons verbinden' willen we alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan.”

“Zondag 15 maart kon ik niet slapen en klom ik in de pen om een nummer te schrijven”, zegt tandarts Merel Kooning. De tekst deelde zij online en via via kreeg ze contact met Wim van Uum, een andere tandarts op 5 kilometer afstand van haar praktijk. “Hij bleek ook met dit idee te spelen om een lied te maken.” Van Uum zette de tekst tot een lied om en dook samen met Kooning – op gepaste afstand – begin vorige week de studio in Hilversum in om het nummer ‘Laten wij ons verbinden’ op te nemen.

Verbinding in isolement
“We willen alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De wereld staat op zijn kop. Hoe mooi is het dan als we met muziek verbinding maken”, zegt Van Uum. “Tegenstrijdig genoeg als we allemaal in isolement moeten leven. Zo normaal als het een paar weken geleden leek om gewoonlijk naar je werk te gaan, boodschappen te doen, de kids naar school te brengen, je voortdurend door het leven te haasten, lijkt het leven nu even stil te staan.”

Luister hier naar het lied 'Laten wij ons verbinden'.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding