Een aantal lokale voedselproducenten heeft de handen ineengeslagen en maakt in deze coronatijd iedere week een lekker verwenpakket.
Een aantal lokale voedselproducenten heeft de handen ineengeslagen en maakt in deze coronatijd iedere week een lekker verwenpakket. (Foto: )

Lokale ondernemers creatief met ambachtelijk verwenpakketten

DEN BOSCH - Nu de horeca stil ligt, hebben ook veel lokale voedselproducenten het moeilijk. Zij zijn vaak voor een groot deel van hun afzet afhankelijk van die horeca. Een aantal lokale producenten heeft nu de handen ineen geslagen met een gezamenlijk pakket van ambachtelijke lekkernijen.

Door Lisette Broes-Croonen

Anne Reijnders is één van de mensen achter ‘De Lekkere Man’, een bedrijf dat vlees van ‘overbodige’ hanen, stieren en bokken op de menukaart zet. “De supermarkten zijn in deze crisis overvol, maar onze agenda is leeg omdat wij vooral cateren. Ook andere lokale voedselproducenten leveren veel aan de nu gesloten horeca en blijven met hun producten zitten. Samen met Brouwerij D’n Draok zijn we op het idee gekomen om gezamenlijk een pakket met onze producten samen te stellen. Binnen één dag kwamen we al tot alle afspraken, ook met enkele andere lokale producenten."

"Het is echt bizar hoe snel we dit samen op poten hebben gezet", vertelt Anne verder. "Het pakket bevat producten van alle deelnemers en is iedere keer anders. Wij leveren een vleesproduct en verder zitten er bier, biologische kaas, worstenbroodjes, brood, mini Bossche koek en vers gebrande koffiebonen in. En deze week ook asperges. Het is een luxe verwenpakket met producten die je niet bij de supermarkt haalt. Voor de precieze samenstelling kan men iedere week op de website kijken. ”

Creatief zijn
Met de coronacrisis is de kern van ‘De Lekkere Man’ en de andere producenten omgevallen, maar de ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten. “Op een creatieve manier werken we eraan om toch geld binnen te krijgen. En we roepen iedereen op om vooral ook nog naar de lokale slager, bakker en groenteboer te gaan. Die hebben het ook nodig. De supermarkten redden het wel, maar voor lokale ondernemers zijn het moeilijke tijden. Wij gaan er in ieder geval voor om het te redden. We doen wat we kunnen en we blijven positief. Iemand zei tegen me: ‘Ik zal mijn identiteit niet verliezen. Als ik het bedrijf kwijtraak, ben ik mezelf niet kwijt.’ En zo is het ook. Je kan altijd weer iets nieuws beginnen.”

Luxe pakketten
De deelnemende ondernemers van de luxe pakketten zijn: De Lekkere Man, Brouwerij D’n Draok, Brabantsche Worstenbroodjes, Sampietro Specialty Coffee, Boerderij Bleijendijk en de Broodspecialist. De pakketten kosten 45 euro en bezorgkosten zijn 5 euro. Bestellen kan tot donderdagmiddag 4 uur. Op vrijdag worden de pakketten geleverd.

www.proeflokaallekker.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding