Bij Jozefoord zijn zorgappartementen gerenoveerd. Bewoners verhuizen een maand eerder dan gepland, waardoor er ruimte vrijkomt voor de verzorging van coronapatiënten. Foto: Sint Jozefoord
Bij Jozefoord zijn zorgappartementen gerenoveerd. Bewoners verhuizen een maand eerder dan gepland, waardoor er ruimte vrijkomt voor de verzorging van coronapatiënten. Foto: Sint Jozefoord (Foto: )

Nieuwe vleugel geeft St. Jozefoord de ruimte voor coronapatiënten

NULAND - Coronapatiënten uit Nuland, Vinkel, Geffen en Rosmalen die niet thuis kunnen blijven, worden opgevangen door zorgorganisatie Sint Jozefoord en de huisartsen Maasdonk. Met deze unieke samenwerking zorgen zij ervoor dat mensen dicht bij huis opgevangen kunnen worden en de ziekenhuizen ontlast worden.

Jos van der Sande is huisarts in Vinkel. “Op dit moment komen coronapatiënten alleen thuis te liggen", legt hij uit. "Mantelzorg valt weg. De thuiszorg is beperkter beschikbaar. Zo komen die patiënten zonder zorg te zitten en raken ze in eenzaamheid. Samen met Sint Jozefoord kunnen we hier snel een oplossing voor bieden.”

Verhuizing
Sint Jozefoord verhuist een maand eerder dan gepland twee afdelingen naar de gerenoveerde vleugel. Zo komt er plaats voor de opvang van 6 tot maximaal 34 patiënten. Deze speciale zorgafdeling heeft een eigen ingang en grenst aan de huisartsenpraktijk Nuland.

Klaarstaan voor omgeving
“Sint Jozefoord zorgt in deze hectische tijden niet alleen goed voor de eigen cliënten, maar wil in deze tijd ook klaarstaan voor alle kwetsbare bewoners van Nuland en omgeving", zegt directeur ad interim Sacha Ausems van Sint Jozefoord: "We hebben met z’n allen een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

Trots op samenwerking
Volgens Jos van der Sande stelt het verzorgen van coronapatiënten op één locatie de als huisartsen in staat patiënten continue zorg te bieden. "Zo is er altijd verpleging aanwezig en staan we dicht bij de patiënt", zegt de Vinkelse huisarts. "Dit is iets wat bij verpleging in de thuissituatie momenteel vaak lastig te realiseren is. Ik ben erg trots op dit samenwerkingsverband met mijn collega-huisartsen en Sint Jozefoord."

Zorg voor iedereen
“Sint Jozefoord heeft een hechte band met Nuland en de omringende dorpen", vervolgt Sacha Ausems. "Ook in deze tijd willen we ervoor zorgen dat deze gemeenschappen overeind blijven en er op een goede manier gezorgd wordt voor iedereen.

Oproep
Donderdag 26 maart verhuisden de eerste bewoners naar de renoveerde vleugel. Vrijdag waren de eerste bedden voor coronapatiënten beschikbaar. De medische zorg wordt geleverd door de huisartsen Maasdonk, de overige zorg en faciliteiten door Sint Jozefoord. Sint Jozefoord is, ten behoeve van de nieuwe opvang van coronapatiënten, nog op zoek naar hoog-laagbedden en zorgpersoneel. Neem contact op met de receptie van Sint Jozefoord via 073 5 342 342.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding