Onderling fysiek contact wordt op dit moment tot een minimum beperkt. Voor sommigen betekent dat nog meer eenzaamheid.
Onderling fysiek contact wordt op dit moment tot een minimum beperkt. Voor sommigen betekent dat nog meer eenzaamheid. (Foto: JBZ)

Welzijnswerk gaat (telefonisch) door

DEN BOSCH - In deze tijden van thuiswerken, sociale distantie en isolatie zijn we meer op onszelf aangewezen. Toch blijven er natuurlijk mensen die afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Een deel van die mensen doet daarvoor een beroep op de Bossche welzijnsorganisatie Farent, en kunnen dat blijven doen.

Volgens Farent zijn het uitzonderlijke tijden maar blijven de beroepskrachten actief, zij het op een andere manier. Via bellen, mailen, appen of skypen houden de medewerkers extra contact met gezinnen en mensen die door deze situatie nu extra kwetsbaar zijn. Of het nu gaat om een eenzame oudere, een overbelaste mantelzorger, een moeder of vader die de zorg voor de kinderen even niet meer trekt of een jongere die de muren op zich af ziet komen.

Telefonisch en digitaal
Sociaal werkers en vrijwilligers zetten momenteel allerlei nieuwe initiatieven op om wijkbewoners en cliënten te ondersteunen. Dat gebeurt via telefoon, Whatsapp, social media en beeldbellen. Er wordt actief contact gezocht om te kijken hoe Farent hen kan ondersteunen tijdens deze coronacrisis.

Mantelzorg Farent
Als mantelzorger kan deze situatie extra lastig zijn: hoe zorg je goed voor jezelf en je naaste(n)? Bel Team Mantelzorg Farent voor praktisch advies of een gesprek op 073-206 88 00.

Infopunt eenzaamheid
Wanneer mensen zich hierdoor eenzaam gaan voelen kunnen ze bellen of mailen naar Infopunt Eenzaamheid van Farent. Telefoonnummer 073-206 81 20 of mail naar infopunteenzaamheid@farent.nl.

KOO
KOO: het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is bereikbaar via 073 206 88 88 en website www.kijkopkoo.nl. KOO kan je hulpvraag of – aanbod doorzetten naar de juiste organisatie, bijvoorbeeld de buurtteams van Farent.

Vrijwilligersnetwerk Galant
Er ontstaan allerlei initiatieven van inwoners die iets willen doen voor een ander. Galant verzamelt deze initiatieven en ondersteunt vrijwilligers hierin met advies. Op de website van Galant, www.galant.nl, staat een overzicht van lokaal, landelijk en telefonisch hulpaanbod, ook met mogelijkheden om hulp aan te bieden.

PowerUp073 en kinderwerk
Jongerenwerkers en kinderwerkers hebben vooral via app, facetime of snapchat extra contact met jongeren. Er worden allerlei online challenges uitgezet en uitgevoerd om ook binnen lekker actief te kunnen Op de website https://www.s-port.nl/fit073 vind je allerlei ideeën hoe je fit kan blijven. Daarnaast is het ambulant jongerenwerk in de wijk aanwezig om contact te leggen met jongeren en hen ook voor te lichten over veilige omgangsregels die nu gelden vanwege het coronavirus. Het jongerenwerk maakte samen het kinderwerk een filmpje over spelregels en tips voor buitenspelen in coronatijden.

Vught voor Elkaar biedt helpende hand
Om iedereen die het nodig heeft een helpende hand te bieden, heeft Vught voor Elkaar in de gemeente Vught een telefoonnummer beschikbaar te stellen voor hulpvragen. Het telefoonnummer 06- 518 666 60 is van maandag tot en met vrijdag 10.00 uur tot 15.00 uur bereikbaar voor hulpvragen zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen of gewoon voor een praatje.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding