De Vughtse burgemeester, Van de Mortel, is trots op de Vughtenaren in deze moeilijke tijd van de coronacrisis. Foto: Marc Bolsius.
De Vughtse burgemeester, Van de Mortel, is trots op de Vughtenaren in deze moeilijke tijd van de coronacrisis. Foto: Marc Bolsius. (Foto: Marc Bolsius)

Burgemeester trots op inwoners van Vught

VUGHT - De Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel, is trots op de Vughtenaren in deze moeilijke tijd. “De mensen houden zich overwegend keurig aan de regels en maken er samen het beste van. Dat vind ik hartverwarmend.” Verder roemt de burgemeester de saamhorigheid van de inwoners.

Door Lisette Broess-Croonen

"Mensen bieden spontaan hun hulp aan en er zijn veel prachtige initiatieven van burgers. Dat is fantastisch om te zien. Ik zou willen dat we altijd zo met elkaar om zouden gaan.” Ook bij de gemeente gaat het werk door, vertelt Van de Mortel. “We proberen iedereen zo goed mogelijk te beschermen én de dienstverlening naar beste kunnen door te laten gaan.”

Zorgen
Toch maakt de burgemeester zich ook wel zorgen. Bijvoorbeeld over de noodzakelijke beperking van de sociale contacten. “Ik zie veel groepen kinderen buiten spelen en jongeren die elkaar opzoeken en hoor over verjaardagsfeesten. Dat vind ik zorgelijk. We houden de situatie alleen in de hand als we ons allemaal aan de regels proberen te houden. Gebeurt dat niet, dan vrees ik alsnog voor een totale lockdown. Ik roep daarom alle Vughtenaren op: wees verstandig en bewaar afstand.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding