De Vughtse Naomi is vorige week negen jaar geworden. Vanwege de coronacrisis kon ze dit niet vieren, maar enkele dorpsgenoten zorgden voor een verrassing. Foto: Linda Ringelberg.
De Vughtse Naomi is vorige week negen jaar geworden. Vanwege de coronacrisis kon ze dit niet vieren, maar enkele dorpsgenoten zorgden voor een verrassing. Foto: Linda Ringelberg. (Foto: Linda Ringelberg - van Rhijn)

Vught helpt elkaar in tijd van strijd tegen corona

VUGHT - In de crisis rondom het coronavirus gebeuren ook mooie dingen, zoals de oprichting van de Facebook-pagina ‘Vught helpt elkaar tijdens Corona’, waar Vughtenaren hulp aanbieden en om hulp kunnen vragen.

Door Lisette Broess-Croonen

Linda Ringelberg startte de pagina na een oproep in een andere groep op social media. “Ik had het idee dat er aan zo’n pagina inderdaad wel behoefte was en dacht, dat doe ik even. Het is geen pagina van mijzelf, het is een pagina van alle Vughtenaren die mee willen doen. Ik hou helemaal niet van die aandacht. Ik wil gewoon mensen helpen en hoop anderen ook zover te krijgen dat ze gaan helpen. In een week tijd hebben zich al bijna 1300 mensen aangemeld. In eerste instantie waren het vooral mensen die hulp wilden aanbieden, nu beginnen er ook meer hulpvragen te komen. Van mensen die boodschappen nodig hebben, of van mensen die dvd’s en puzzels voor ouderen zoeken.”

Positieve reacties
Zelf is Linda met Steffi een actie gestart voor kinderen die in deze periode jarig zijn. “Ik ben fotografe van beroep en maak in de tuin een foto van de jarige. Cafetaria Jimmys zorgt voor een kindermenu en Stichting Mariton geeft kadootjes. Ook brengen mensen verjaardagskaarten en tekeningen die we in een envelop overhandigen. De reacties hierop zijn heel positief. Niemand komt op je verjaardag en je wilt je die dag toch bijzonder voelen.”

Even zwaaien
Linda vind het mooi om te zien hoe behulpzaam mensen zijn. “Er staat niet veel negatiefs op de pagina. Het is een uitlaatklep voor de mensen en het is leuk om te zien hoe iedereen ermee bezig is. Ik merk wel dat mensen eenzamer zijn. Gelukkig zijn daar ook initiatieven voor. Bij ‘Dit of Dat’ staat een kaartenbak met gratis kaartjes die je kan schrijven voor bijvoorbeeld mensen in verzorgingstehuizen. Ook hebben twee mannen vandaag gezongen voor de woongebouwen van de Charlotte van Beuningen Woonstichting. De bewoners konden vanaf de balkons luisteren en meezingen. En ook even naar elkaar zwaaien en oogcontact maken. Zo kunnen we elkaar allemaal proberen te helpen zonder contact met elkaar te hebben."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding