Leon balt zijn vuisten tegen corona. Met filmpjes op zijn facebookpagina zet hij zijn bokslessen voor mensen met Parkinson voort.
Leon balt zijn vuisten tegen corona. Met filmpjes op zijn facebookpagina zet hij zijn bokslessen voor mensen met Parkinson voort. (Foto: )

Thuis door corona: 'Ik wil iedereen in beweging krijgen'

DEN BOSCH - Bosschenaar Leon Pijnenburg zit thuis, maar zeker niet stil. Door de uitbraak van het coronavirus ligt zijn kickboksschool 'voorlopig op zijn gat'. Toch maakt hij er het beste van, bijvoorbeeld door een oude hobby weer op te pakken.  

Onder een oproep die wij op Facebook deden reageert Leon. "Voor mij is dit ook tijd voor bezinning en bewustwording", laat hij weten. "Op een of andere manier past je creatieve brein zich snel aan in deze situatie. Op zich is het wel goed om eens op een andere manier met elkaar om te gaan binnen het gezin. Er is veel meer persoonlijk contact, zeker als je beiden elke dag flink wat uren maakt om te werken." 

Gitaar weer opgepakt
Het creatieve brein van Leon begint te prikkelen. In zijn huiskamer staat zijn gitaar al jaren niet aangeraakt. "Dat was vroeger een hobby van mij. Ik heb er vaak naar gekeken, maar door tijdgebrek en andere prioriteiten altijd maar een beetje genegeerd. Dus tijd om het weer op te pakken. Als je gedwongen thuis zit heb je ineens andere interesses."

Gezamenlijk aan de buis
Toch laat de kickboksinstructeur zijn werk niet helemaal ongemoeid, en wil hij filmpjes maken en posten om zijn leden in beweging te houden. "Vooral de parkinsonboksers missen hun trainingen en hebben het zo nodig. Ik merk dat ik iedereen in beweging wil krijgen vanuit mijn huiskamer. Dat is een andere manier dan kinderen thuis bezig houden. Onze dochter is 19 en weet haar weg wel te vinden. We zitten gezamenlijk aan de buis en hebben al afgesproken dat we gaan kaarten of monopoliën."

Zo ziet zo'n training van Leon voor mensen met Parkinson eruit:

 

Deel jouw verhaal
Ben jij vanwege het coronavirus ook thuis? Kun jij thuis werken of komen de muren al op je af? En lukt het om de kinderen hun schoolwerk te laten doen? Wij zijn benieuwd naar hoe jij deze tijd doorkomt en wat onze lezers allemaal meemaken in deze bijzondere tijden. Deel je verhaal, en stuur ons een bericht via redactie@bosscheomroep.nl of reageer onder dit bericht!

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding