De initiatiefnemers tekenden begin maart het convenant wat de start betekent voor Spoor 10-14.  Foto: Colette den Herder
De initiatiefnemers tekenden begin maart het convenant wat de start betekent voor Spoor 10-14. Foto: Colette den Herder (Foto: )

Startschot klinkt voor Spoor 10-14 onderwijs

DEN BOSCH - Vertegenwoordigers van de besturen van de Bossche basisscholen en middelbare scholen tekenden onlangs het convenant, waarmee de start van Spoor 10-14 mogelijk wordt gemaakt. Een moment in het daartoe met ballonnen versierde Landgoed Coudewater. Na een onderzoeksperiode is door de initiatiefnemende scholen en een grote groep docenten de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de voorbereiding.

Spoor 10-14 is een nieuwe school in Den Bosch voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Leerlingen die hun eigen spoor willen volgen, willen groeien, kennis en vaardigheden willen opdoen, de wereld en zichzelf leren kennen voordat ze de overstap maken naar leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs. Spoor 10-14 biedt onderwijs op maat en geeft de kans alle keuzes open te laten tot je 14 bent. Docenten uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs verzorgen onderwijs en begeleiding op maat. Het moet uitdagend onderwijs worden dat per leerling en per leerthema op een verschillend niveau kan zijn.

Spoor 10-14 start op 1 augustus 2020. Het eerste jaar is inschrijving mogelijk voor groep 7 en 8. De voorlichtingsavonden en informatiemateriaal volgen in april. Voor wie zich eerder al wil informeren wat 10-14 onderwijs inhoudt, is er een website van de andere pilotscholen in Nederland.

Meer informatie vind je op de website: www.1014onderwijs.nl.Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding