De Rosmalense Merel Kooning schreef  een boek voor vrouwen die alles uit het leven willen halen zonder concessies te doen aan henzelf. Het boek 'Mama rijdt een Bentley' is inmiddels aan een tweede druk toe.
De Rosmalense Merel Kooning schreef een boek voor vrouwen die alles uit het leven willen halen zonder concessies te doen aan henzelf. Het boek 'Mama rijdt een Bentley' is inmiddels aan een tweede druk toe. (Foto: )

Mama rijdt een Bentley zonder concessie; als je iets heel graag wilt is alles mogelijk'

DEN BOSCH - De 40-jarige Merel Kooning begon in 2006 een eigen tandartspraktijk in Rosmalen. In de loop der tijd groeide die uit tot een bloeiende praktijk voor tandheelkunde en orthodontie met ruim twintig personeelsleden en meer dan vijfduizend cliënten. Ambitieus als ze is, lanceerde ze in 2018 haar eigen kledinglijn Crown & Crew. En dan is ze ook nog eens moeder van drie zoons. In het boek ‘Mama rijdt een Bentley’ beschrijft ze hoe ze haar doelen heeft kunnen bereiken.

Door Astrid Berkhout

‘Mama rijdt een Bentley’ is hét boek voor vrouwen die alles uit het leven willen halen zonder concessies te doen aan henzelf, hun carrière of hun gezin. "Ik las zelf altijd al veel managementboeken, ik wilde graag weten hoe ik op alle vlakken succesvol kon zijn", vertelt Merel enthousiast. "Opvallend genoeg zijn de meeste boeken geschreven door een man. En als ze dan wel een keer door een vrouw geschreven zijn, wordt er met geen woord gerept over het combineren van je carrière met het moederschap, wat mij betreft een groot gemis. Voor mij was dat voldoende motivatie om zelf een boek te gaan schrijven, om mijn eigen ervaringen met anderen te delen en tips mee te geven."

Vrouwen én mannen
"Ik dacht eigenlijk dat het boek met name vrouwen tussen de 20 en 45 jaar zou aanspreken. Het grappige is dat ik juist ook veel reacties krijg van tienermeiden die serieus nadenken over hun toekomst. Bovendien blijkt het boek onverwacht tevens mannen aan te spreken. Eigenlijk niet eens zo vreemd, want ik behandel menselijke thema’s die voor hen net zo goed interessant zijn."

Iedereen kan het
De ondertitel van het boek is niet voor niets ‘Voor vrouwen die alles willen en die zich door niets laten tegenhouden’. Merel is er dan ook van overtuigd dat iedereen in staat is om een topcarrière en gezin met elkaar te combineren. "Je hoeft echt niet te kiezen. In mijn boek laat ik zien welke zaken van belang zijn. Krijg je wel voldoende support vanuit je omgeving? En zorg je wel goed voor lichaam en geest door gezond te eten en tijd te nemen om te sporten? Alles hangt met elkaar samen."

Vertrouw op jezelf
"Het is niet makkelijk. Je zult ongetwijfeld veel hindernissen moeten overwinnen, maar als je iets heel graag wilt, is alles mogelijk. Laat je niet uit het veld slaan, vertrouw op jezelf en kijk vooral hoe je je doel wél kunt realiseren. Gas erop, ga ervoor!’ ‘Mama rijdt een Bentley’ is een succes, het boek is na amper een maand al toe aan een tweede druk. Boekingen voor lezingen van Merel stromen binnen. Maar wat haar betreft blijft het daar niet bij. “Ik wil online trainingen geven voor vrouwen die aan hun mindset willen werken. Daarbij gaat het vaak om het doorbreken van oude gewoonten, dat kost tijd. Juist met online trainingen geef je vrouwen de mogelijkheid om in hun drukke bestaan, bijvoorbeeld in dat uurtje dat ze over hebben in de avonduren, aandacht te besteden aan persoonlijke groei."

De droom
"Daarnaast is het een droom om het theater in te gaan met ‘Mama rijdt een Bentley’, een toffe show met alles erop en eraan. Dat past helemaal bij mij. Ik heb dus nog meer dan genoeg plannen!”Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding