De Ambassadeurs van de Vrijheid, met helemaal rechts rapper Snelle, die als ambassadeur naar Brabant komt.
De Ambassadeurs van de Vrijheid, met helemaal rechts rapper Snelle, die als ambassadeur naar Brabant komt. (Foto: )

Vier de vrijheid met Bevrijdingsfestival

DEN BOSCH - De eerste namen voor Bevrijdingsfestival Brabant 2020 zijn bekend. Op 5 mei komen Snelle, Memphis Maniacs, Zuco 103, Muyayo Rif, Ten Times A Million, A Rose en The LaFontaines naar Bevrijdingsfestival Brabant. Van Spaanse ska naar Brazilectro, stevige rock en mashup-madness, er valt een hoop te beleven op de Pettelaarse Schans.

Snelle, Lucas & Steve, Roxeanne Hazes en Kris Kross Amsterdam zijn dit jaar benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2020. Samen vliegen zij op 5 mei, onder leiding van de helikopters van Defensie, langs veertien Bevrijdingsfestivals door heel Nederland. Als Bevrijdingsfestival Brabant zijn we vereerd om Snelle te mogen verwelkomen!

Snelle
Snelle gaat als een speer. De Nederlandse rapper verkoopt de ene na de andere zaal uit en hij zet de overwinningstocht door naar Bevrijdingsfestival Brabant. Als Ambassadeur van de Vrijheid komt hij met een missie naar de Pettelaarse Schans, een missie om heel de festivalweide te laten zingen.

"Vrijheid is… elkaar in je waarde laten", zegt Snelle. "Dat zit heel hoog bij mij, juist omdat dat vroeger op school bij mij niet is gebeurd. Dat hoor je ook terug in mijn song 'Reünie' die gaat over mijn pestverleden. Mijn boodschap is dat je wel van alles kunt vinden over dingen of mensen maar dat je het soms beter voor jezelf kunt houden. Je hebt de vrijheid om alles te zeggen, maar laat de ander zijn wie hij is. We mogen best iets empathischer zijn."

Ook zelf optreden
Jongeren tussen de 14 en 26 jaar oud die de wereld iets te vertellen hebben kunnen op het Bevrijdingsfestival zelf het podium betreden. Zij kunnen meedoen aan Make Noise for Freedom, door alleen of met een band een song te schrijven over vrijheid. Aanmelden kan tot maandag 23 maart via bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Het Bevrijdingsfestival Brabant is een van de veertien festivals die op zondag 5 mei de vrijheid in Nederland viert. In totaal treden driehonderd artiesten op. Op de website van Bevrijdingsfestival Brabant verschijnen de komende tijd updates over de line-up en meer informatie. Het festival is van 12.00 tot 23.30 uur te bezoeken op de Pettelaarse Schans. De toegang gratis, er kan alleen met PIN betaald worden.

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding