Foto: Annca via Pixabay

Woningentekort wordt aangepakt; tijdelijke woningen als voorlopige oplossing

DEN BOSCH - De gemeente 's-Hertogenbosch ziet in het bouwen van tijdelijke woningen een voorlopige oplossing van het dreigende tekort aan het aantal betaalbare woningen in de gemeente. In een brief aan de gemeenteraad stelt het bestuur een pakket aan maatregelen voor, waaronder de bouw vijfhonderd tijdelijke woningen in de komende twee jaar.

Voordelen van tijdelijke woningen ziet de gemeente in kortere procedures, kortere bouwtijd en betere betaalbaarheid. Een aantal nieuwe locaties is al bekend, zoals bij stadion De Vliert en in de Meerendonk. Ook gaat de gemeente de locatie Belgeren in de Maaspoort onderzoeken en de noordoosthoek in De Groote Wielen. Op de Fuik staan nu al tijdelijke woningen, wellicht is het mogelijk om daar woningen te te voegen.

De gemeente ziet voor zichzelf een ondersteunende rol om met haar beleid woningbouw ruim baan te geven. “We leggen de ‘rode loper’ uit voor initiatiefnemers die hier aan de slag willen", zegt wethouder Roy Geers daarover." Zeker als het gaat om projecten met betaalbare woningen. We gaan kijken wat er mogelijk is met het versnellen ven procedures en het verkorten van de doorlooptijden van projecten.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding