Foto:

'Iederen dag carnavallen met een paar verse sokken'

Een ding had de hechte vriendinnengroep in ieder geval gemeen. De liefde voor Oeteldonk. Naast de lol en de gezelligheid die carnaval met zich meebrengt, vinden de vriendinnen Caroline en Renate de Oeteldonkse tradities die erbij horen heel belangrijk. Dat bracht hen op het idee om het bedrijf Mèskes op te richten in 2013. Een bedrijf dat zich richt op leuke Oeteldonkse items.

Door Lesha Bosman

OETELDONK - Het begon met de spreukentegel met de titel OOIT… . Deze tegel bleek zo succesvol dat hij zelfs tot in Amerika en Canada werd besteld. Dit jaar hebben de mèskes weer een nieuw item voor carnaval bedacht. "Dit jaar hebben we met in gedachten het thema 'binnenstebuiten' een waslabel laten maken met daarop de Oeteldonkse Veurschriften. We vinden het leuk om vernieuwend en creatief te zijn. We plannen meerdere brainstormavonden in de kroeg en dan komen de leukste ideeën tot stand. Ook heel veel die de revue niet halen. Die zijn dan te flauw of te moeilijk uit te voeren. Het waslabel sluit perfect aan bij het thema van Oeteldonk dit jaar. Daarnaast zijn we een bietje chauvinistisch en vinden het daarom ook belangrijk dat iedereen zich aan deze Oeteldonkse veurschriften houdt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt je kunt toch een Oeteldonker zijn als je maar weet hoe je jezelf moet gedragen."

Oetelsocks
"Dit jaar brengen we meerdere originele items op de Oeteldonkse markt. We zijn heel trots op onze hagelnieuwe Oetelsocks. Het idee voor de drie paar sokken, voor elke carnavalsdag één, is al een tijdje terug ontstaan. Maar omdat kwaliteit hoog in ons vaandel staat, hebben we even moeten wachten om het juiste product te vinden. De Oetelsocks zijn nu in meerdere maten te krijgen en in uitvoeringen voor jungskes en meskes. Wij zijn heel blij met de drie ontwerpen. En ze zitten heerlijk. Onze mannen dragen ze constant. Nou ja niet alleen onze mannen, we vinden het zelf ook zonde om ze maar 3 dagen te dragen met de carnaval. Daarnaast hebben we een ouderwetse knijpportemonnee nieuw in ons assortiment. Vorig jaar hebben wij een Oeteldonks leren tasje ontworpen. Daar kregen we heel leuke reacties op. Vandaar dat het idee ontstond om een matchend echt leren knijp portemonneeke te laten maken. Altijd hendig om al oe piesgeld bij elkaar te houden. En omdat het echt leer is, koop je het één keer en blijft het goed."

Producten voor alle jungskes en meskes
 "Wat wij zo mooi vinden aan carnaval is de saamhorigheid, even alle zorgen aan de kant. Heerlijk genieten onder het genot van een pilsje en de oeteldonkse klets en muziek. We hopen dat onze producten bijdrage aan het plezier van alle jungskes en meskes die carnaval vieren in Oeteldonk, jong en oud in alle lagen van de bevolking. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat onze producten voor iedereen betaalbaar is. We hoeven er niet van te leven dus ook de hoofdprijs niet te vragen. Bij Mèskes staat de lol die we beleven aan het ontwerpen van de producten voorop. Het is een uit de hand gelopen hobby die we hopelijk nog heel lang samen blijven uitoefenen. Op die manier kunnen we Oeteldonk blijven voorzien van originele vernieuwende producten."

Al onze producten zijn te koop in de webshop www.meskes.nl. Tevens zijn meerdere emblemen verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten, deze staan op de site.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding