UniversalSoundShifts bestaat uit Sophie Ansems, Fiona van Zoomeren, Ivo van Dijk en Dagmar Hartenvolger.
UniversalSoundShifts bestaat uit Sophie Ansems, Fiona van Zoomeren, Ivo van Dijk en Dagmar Hartenvolger. (Foto: )

Frequency of Nature: 'Het is echt een totaalbeleving'

DEN BOSCH - Op vrijdag 28 februari kun je in Pand 18, Sint Josephstraat 18, te 's-Hertogenbosch deelnemen aan een uniek event: Frequency of Nature. Vier 'reisleiders', met ieder hun eigen specialisme, begeleiden je tijdens deze Ceremonial Sound Journey. Even je hoofd leegmaken en contact maken met je innerlijke wereld en tegelijkertijd genieten van mooie, sfeervolle muziek.

Door Astrid Berkhout

Frequency of Nature is een initiatief van het collectief UniversalSoundShifts, met als voorman Bosschenaar Ivo van Dijk, die de afgelopen jaren betrokken was bij verschillende muzikale projecten, waaronder de spraakmakende rock opera Karmaflow. "Op een gegeven moment ben ik gaan mediteren", vertelt Ivo. "Daarvoor luisterde ik sowieso al veel naar muziek met een sjamanistische inslag, waarbij de helende werking van muziek centraal staat. Ik ben een groot fan van percussie en sjamanistische zang, daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het bracht mij als componist en muzikant een nieuwe bron van inspiratie."

Totaalbeleving
Ivo verzamelde een aantal gelijkgezinden om zich heen, waarna ze als collectief o.a. Soundhealings organiseerden en live optraden bij Ecstatic Dance events en theatervoorstellingen. En nu is het tijd voor de volgende stap met Frequency of Nature. "Het is te vergelijken met een klankconcert, maar daar geven we een geheel eigen draai aan. We zingen en spelen op akoestische instrumenten als een viool, drums, handpan en ratels. We combineren dit met moderne elektronica, zo hebben we bijvoorbeeld natuurgeluiden opgenomen die we er in verwerken. Het geheel wordt bovendien ondersteund door visuals. Daarmee is het echt een totaalbeleving, interessant voor zowel muziekliefhebbers als mensen die op zoek zijn naar verdieping. Niet alles is tot in de puntjes uitgekristalliseerd, veel ontstaat ook ter plekke."

Ungoing proces
Je kunt Frequency of Nature liggend, zittend en/of bewegend op je eigen plek ervaren. "Alles kan, alles mag. We doen dit bewust in een relatief klein gezelschap – er is plek voor maximaal 42 personen – zodat er ook ruimte is voor mensen om, als ze dat willen, energetische technieken als Reiki en magnetiseren te ondergaan. Kom vooral zelf kijken om te ontdekken of het iets voor je is, je zult ongetwijfeld een bijzondere avond beleven." Het blijft wat Ivo betreft niet bij dit concert. "Er zijn volop kansen om het concept nog verder te verbreden in de richting van theater en muziek, uiteraard in samenwerking met andere getalenteerde mensen. We hebben ook de ambitie om onszelf te presenteren op festivals. Het is een 'ungoing proces', we zien wel waar dit pad ons heen leidt!"

Tijd: Van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Tickets zijn verkrijgbaar via event pagina Facebook. Info: www.universalsoundshifts.com.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding