De Peer wordt bij aankomst zelf ook schoongemaakt voordat de inspectie begint.
De Peer wordt bij aankomst zelf ook schoongemaakt voordat de inspectie begint. (Foto: NS)

Oeteldonk Centraol is klaar voor carnaval (video)

OETELDONK - Het is officieel: Oeteldonk Centraol is zondagmiddag na een grondige inspectie van Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd proper en gereed bevonden voor carnaval. Ook niet gek, want de Schoonmakers van NS hadden dit jaar een speciale rol bij de jaarlijkse stationsinspectie.

De nieuwe Hoofdstationchef Gijsbertus van de Oeteldonkse Buurtspoorwegen zat wel even met de billen samengeknepen. "De Peer heeft een scherp oog en ziet alles. En dan schiet toch door je heen: is alles wel klaar? Zijn we niets vergeten?" En toen werd het ook nog spannend voor de Peer zelf. "Want de Burgervaojer van Oeteldonk werd zelf aan een inspectie onderworpen door de Schoonmakers van NS. Maar het ging allemaal goed." De Hoofdstationchef had dit jaar de speciale hulp ingeroepen van de Schoonmakers van NS. Zij hebben ervoor gezorgd dat de stapsteen weer glimmend opgepoetst is, dat het hele gevolg van de Peer grondig afgestoft is en het station er spik en span bij ligt.

Bron: NS

Oeteldonk, binnenstebuiten
Wie goed oplet ziet wel dat de vaandels onder de perronkap andersom hangen. Dat is ook niet gek, want het thema is dit jaar 'Oeteldonk, binnenstebuiten'. De Hoofdperronchef heeft de verantwoordelijkheid voor de vaandels en heeft ze dit jaar expres binnenstebuiten opgehangen, bekeken vanuit de richting van de Hoogheid! Volgende week zondag komt Amadeiro XXVI om 11.11 uur aan op het station.

Ieder jaar komt de Hoogheid Prins Amadeiro over ijzeren wegen aan op station Oeteldonk Centraol en wordt hij ontvangen door onder andere Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en de Oeteldonkse Buurtspoorwegen. Een traditie sinds 1900. Een week voor de aankomst van de Hoogheid is de inspectie van het station. De Schoonmakers van NS (Hago Rail Services, Asito en ICS) zijn dit jaar speciaal in het zonnetje gezet bij de inspectie

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding