Zo moet het Theater naar de Parade er van de buitenkant uit komen te zien.
Zo moet het Theater naar de Parade er van de buitenkant uit komen te zien.

Theater aan de Parade verhuist naar Brabanthallen

DEN BOSCH - Met de nieuwbouw van Theater aan de Parade op handen verhuist het vanaf maart volgend jaar de 'Grote Zaalvoorstellingen' naar de Brabanthallen. Honderdtien van die voorstellingen zijn vanaf dan in de Meierijhal te zien, de karakteristieke booghal uit de jaren 60 met grote glazen entree. 

Behalve naar de Brabanthallen verhuist het theater ruim honderdvijftig voorstellingen naar Theater de Speeldoos in Vught, Perron-3 in Rosmalen, het Jheronimus Bosch Art Center, de Willem Twee Toonzaal en andere plekken in de stad. De naam verandert vanaf de bouwstart in oktober dit jaar tot de oplevering in 2023 in 'Theater NAAR de Parade'. 

Foyer blijft
'Theater naar de Parade' in de Brabanthallen zal per 1 maart 2021 ruimte bieden aan zevenhonderd tot negenhonderd bezoekers per voorstelling. De Meijerhal wordt omgebouwd tot theaterzaal, compleet met foyer waar bezoekers voorafgaand aan de voorstellingen kunnen dineren en aansluitend kunnen borrelen. 

"Door de samenwerking met de Brabanthallen blijft 's-Hertogenbosch de komende jaren zijn culturele positie in de regio en het land behouden", zegt Alex Kühne, directeur van Theater aan de Parade. "Grote toneelgezelschappen, voorstellingen, concerten en toonaangevende artiesten en cabaretiers blijven hierdoor toegankelijk voor al onze bezoekers."

Samenwerking
Naast de tijdelijke huisvesting van Theater naar de Parade, gaan het theater en de Brabanthallen intensiever samenwerken. Beiden nemen ze de verantwoordelijkheid voor het afstemmen van de programmering en delen met elkaar de expertises op het gebied van hospitality, ticketing, marketing en productie. Ook nemen Theater naar de Parade en de Brabanthallen samen het initiatief voor het zelf organiseren van producties en voorstellingen. Zo creëren de twee culturele instituten een uitwisseling van medewerkers om cultuuraanbod voor de stad en regio te realiseren.

"We zijn als Brabanthallen graag sterk betrokken bij onze thuisstad 's-Hertogenbosch", zegt directeur van de Brabanthallen Jeroen Dona. "Met de komst van Theater naar de Parade versterken we onze binding met de stad nog meer. En door onze samenwerking kunnen we bijdragen aan een veelzijdig en onderscheidend cultureel en entertainment-aanbod in onze Cultuurstad van het Zuiden. We kijken uit naar de samenwerking met het theater tijdens hun verblijf bij ons, maar zeker ook daarna. Met onze gecombineerde podia kunnen we 700 tot 3.100 bezoekers ontvangen en daarmee worden we een belangrijke partner voor artiesten en producenten uit binnen- en buitenland."

Theaterseizoen 2020-2021 biedt ruim 260 voorstellingen op verschillende locaties door de stad. Hierdoor kunnen theaterliefhebbers ook tijdens de nieuwbouw van het nieuwe Theater aan de Parade van 2020-2023 blijven genieten van (inter)nationale theatertoppers.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding