Marion Janssen-Quaadvliet en haar leerlingen exposeren bij de VVV schilderijen en tekeningen van Den Bosch, Oeteldonk en Jeroen Bosch.
Marion Janssen-Quaadvliet en haar leerlingen exposeren bij de VVV schilderijen en tekeningen van Den Bosch, Oeteldonk en Jeroen Bosch. (Foto: )

Deze exposities zijn er te zien in Den Bosch en omgeving

Kunstliefhebber? In dit overzicht zie je de actuele exposities in Den Bosch en de wijde regio.


Verhaal * Tot en met zondag 23 februari is de expositie 'Hey Joe, tell us a story!' te zien bij Willem Twee kunstruimte. Samen met Grafisch Atelier Den Bosch is het een groepsexpositie rondom storytelling dat zich richt op het beeld wat een verhaal vertelt. Deze tentoonstelling nodigt uit om voorbij het 'weten' te kijken, ruimte te maken voor ongebreidelde verbeeldingskracht en onverwachte invalshoeken en voor het maken van een eigen verhaal.

Willem Twee kunstruimte, Boschdijkstraat 100 Den Bosch

Acryl * Tot en met vrijdag 28 februari is er bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans in de Maaspoort een expositie te zien van Wilma Verhoeven de Kort. Zij maakt als lid van Het Bossche Palet gevarieerde schilderijen met acrylverf. Inspiratie haalt zij uit beelden, natuur en fantasie.

SCC De Schans, Troelstradreef 160, Den Bosch

Keramiekkunst * Tot en met zondag 1 maart is in het Sint-Jansmuseum de expositie 'Beelden voor een moderne kathedraal' te zien. Voor deze tentoonstelling hebben elf jonge keramiekcursisten van Babel, in de leeftijd van 10 – 16 jaar, beelden gemaakt voor een moderne kathedraal.

Sint-Jansmuseum, Torenstraat 16, Den Bosch

VVV * Tot en met zondag 8 maart exposeren Marion Janssen-Quaadvliet en haar leerlingen bij de VVV schilderijen en tekeningen van Den Bosch, Oeteldonk en Jeroen Bosch.

VVV, Markt 77, Den Bosch

Schuilen * Van 14 februari tot en met maandag 9 maart is er in De Melkfabriek de expositie 'Quarantaine' te zien, met werk van Rob Heesbeen, Caren van Herwaarden, Lucas Kastelijn en Pjotr van Leeuwen. De titel verwijst naar een schuilplek, waar je veilig bent of waar de wereld veilig is voor jou. De gemeenschappelijke factor in Quarantaine is de grondtoon in kleur, melancholie, beklemming, maar ook geborgenheid. Te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

De Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4H, Den Bosch 

Geometrie * Tot en met zondag 15 maart is bij Kunstlocatie Würth 's-Hertogenbosch de tentoonstelling François Morellet - Geometrie en Ironie te zien. François Morellet wordt vandaag de dag wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst, ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst. De tentoonstelling 'François Morellet - Geometrie en Ironie' bevat 29 kunstwerken uit de Verzameling Würth.

Kunstlocatie Würth, Het Sterrenbeeld 35, Den Bosch

Abstract * Tot en met 20 maart heeft KEG Expo een tentoonstelling met met werk van Paul Isphording en Geoffrey Salmon, samengesteld door Willem Jan Renders, conservator van het Van Abbemuseum in Eindhoven. De expositie met schilderijen en objecten geeft een bijzondere interpretatie van beide kunstenaars op het landschap, abstract en natuurlijk.

't Spectrum, Steeg 9, Schijndel

Realistisch * Tot en met maandag 30 maart exposeert Wil van Gemert haar realistische kunst in de Ketjapfabriek in Vught. Haar passie is het schilderen van stillevens met olieverf met voorwerpen die iets bij haar teweeg brengen. Dat kunnen bloemen en fruit zijn, glans zoals op glas en aardewerk, dof zoals hout en stof of een matte glans zoals op tin. De expositie is gratis te bezichtigen onder kantoortijden.

Ketjapfabriek, Van Heeswijkstraat 4a, Vught,

Kleur * Tot en met woensdag 1 april exposeert Ineke Libregts in de gangen en het restaurant van Mariaoord haar schilderijen met veel kleur, glitters en andere materialen. Dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis.

Mariaoord, Vliertwijksestraat 369, Rosmalen

JBZ * Tot en met donderdag 2 april is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis de expositie 'De wereld van het moment – een ontdekkingsreis' door Natascha J.A. Rodenburg te zien, met zowel twee- als driedimensionale kunstwerken. Vaak liggen er aan haar werk ecologische en/of spirituele vraagstukken ten grondslag.

JBZ, Henri Dunantstraat 1, Den Bosch

Bespiegelingen * Tot en met zondag 19 april is de expositie 'Bespiegelingen' van Jelmer Wijma te zien bij Museum Slager. De schilderijen van Jelmer Wijma prikkelen en vragen aandacht. Onderwerpen haalt hij rechtstreeks uit het dagelijkse leven. Realisme is de term die het eerst in je opkomt als je zijn schilderijen ziet.

Museum Slager, Choorstraat 8, Den Bosch

Jouw expositie of tentoonstelling in dit overzicht? Stuur een e-mail met tekst over de kunst en een foto naar redactie@bosscheomroep.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding