Haal die Oeteldonkse sjaal maar vast uit de kast en zorg dat je kiel nog past! Nog een weekje een 'aanloop' naar carnaval.
Haal die Oeteldonkse sjaal maar vast uit de kast en zorg dat je kiel nog past! Nog een weekje een 'aanloop' naar carnaval. (Foto: Breigaren-denbosch)

Carnaval in Oeteldonk, een overzicht

Nog een weekje, en dan is het weer zo ver. Maar in de tussentijd hoef je je niet te vervelen. Hieronder een overzicht van activiteiten in Oeteldonk.

Zaterdag
15 februari

Live radio-uitzending Oeteldonkse TOP 11 x 11, vanaf 10.11 uur vanuit Stadscafé de Basiliek. De uitzending van de 121 mooiste Oeteldonkse carnavalsliedjes waarop door de Oeteldonkers konden stemmen. De presentatie is in handen van Luud Gieles, Rob Stolzenbach, Huub van Mackelenbergh, Sabrina Cointet en Hans Vrielink. Er worden twee 'Oeteldonk Top 11x11 awards' uitgereikt.

Lidmaatschap 'Oeteldonksche Club van 1882' Secretariaat 'Oeteldonksche Club van 1882', bij de Zusters van Orthenpoort 20. Met nog ruim één week te gaan tot de start van carnaval, is het vandaag een mooi moment om lid te worden van de 'Oeteldonksche Club van 1882'. Kijk voor de mogelijkheden op www.oeteldonk.org en/of loop binnen bij het secretariaat op bovenstaand adres.

Ontdek Oeteldonk, een wandeling van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch om 13.11 uur vanaf het Kringhuis aan de Parade 12. Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in 's-Hertogenbosch. Met een bezoekje met rondleiding aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Deelname kost 10 euro, 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitreiking Jaarplaatjes bij Café Lalalaa vanaf 13.11 uur. Uitreiking van het jaarplaatje 2020 met bijbehorend herkenningsteken door het Ministerie van Verenigingszaken aan de bij de 'Oeteldonksche Club' aangesloten verenigingen. Deze middag kun je tot 15:11 uur, mits je dit hebt aangevraagd, het OMA's Buukske 2019 komen ophalen. De toegang is gratis.

Jankbokaal 2020 in De Stallen van Café de Smidse vanaf 13.11 uur. Een middag voor een echte tranenvloed en het gevoelige lied. Een klein, maar mooi en laagdrempelig podium voor iedere Oeteldonker. Inschrijven is mogelijk aan de bar. Deze middag zal rond 15.55 uur, voor de 30e keer de uitreiking plaatsvinden van de 'zinken emmer met de gaten'! De toegang is gratis.

Zondag
16 februari

Carnavalsconcert door Heineken Fanfare 's-Hertogenbosch in het Hoftheater der Amadeiro's, vanaf 11.11 uur. Op de ochtend van de zondag voor carnaval verzorgt Heineken Fanfare 's-Hertogenbosch traditiegetrouw haar carnavalsconcert. Een uitgelezen mogelijkheid om je stembanden alvast op te warmen. De toegang is gratis.

Op de pils bij ons clubke, feest van CV Alle Daoge Feest bij Café Lalalaa vanaf 13.11 uur. Naast Alle Daoge Feest zullen diverse Oeteldonkse clubkes hun medewerking verlenen aan deze middag, met hun bekende Oeteldonkse carnavalsmuziek. Een middag warmdraaien voor komend carnaval. De toegang is gratis

Ontdek Oeteldonk, een wandeling van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch om 13.11 uur vanaf het Kringhuis aan de Parade 12. Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in 's-Hertogenbosch. Met een bezoekje met rondleiding aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Deelname kost 10 euro, 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Zo zat as un pinneke, bij Café de Graven van Leuven vanaf 14.11 uur. Een middag vol optredens van clubkes, c-artiestjes, glazen bier en ze geven ook nog eens hun voorrangspinnekes weg. De toegang is gratis, Oeteldonkse kleding verplicht.

De Veurpruuver van CV de Krukskes bij het Hoftheater der Amadeiro's vanaf 14.11 uur. Een middag vol humor, gezelligheid en Oeteldonkse muziek. De toegang kost 7,50 euro, kinderen tot en met 11 jaar betalen 4,50 euro.

Vrienden van de Krukskes Live bij Café de Smidse vanaf 16.11 uur. Aansluitend aan de Veurpruuver in het theater een feest voor alle carnavalsvierders met optredens van diverse Oeteldonkse clubkes en artiesten. De toegang is gratis.

Dinsdag
18 februari

Oetelkonzert 'Twenties' bij het Hoftheater der Amadeiro's vanaf 20.11 uur. De philharmonie zuidnederland combineert klassiek met eigentijds in een Oeteldonks jasje. De spectaculaire slagwerkact van percussiegroep Percossa, gecombineerd met de Welsh-Italiaanse tenor Adriano Graziani en Sloveense sopraan Kristina Bitenc, zorgen voor een monumentale avond. Na afloop is er een afterparty tot in de late uurtjes.

Woensdag
19 februari

Bouw Amadeirohuis op de Parade, vanaf 09.11 uur. Tijdens carnaval de ontmoetingsplaats voor verenigingen en leden van de 'Oeteldonksche Club van 1882'.

Kletsavond bij Stallen van Café de Smidse vanaf 20,11 uur. De derde en dus laatste kletsavond in de serie van drie met op het podium in de Stallen; Stefan van Hirtum, Frank Damen en Hans Tervoort. Na het juryberaad zal Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, Burgervaojer van Oeteldonk, om 23:11 uur de felbegeerde Kletsmajoetel uitreiken. De toegang is gratis.

Pleebekavond in Café Hart van Brabant vanaf 20.11 uur. Een avond met echt Bossche optredens en hil veul gezelligheid. Wil je er zeker bij zijn zorg dan dat je in het bezit komt van een pleebek bandje. Deze zijn verkrijgbaar aan de bar van café Hart van Brabant.

Kijk voor meer informatie en activiteiten rond carnaval in Oeteldonk op:

www.oeteldonk.org

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding