Eelco van de Kooij en Garard Jellema vertellen vrijdag 14 februari verhalen tijdens een verhalenavond van Het Lopende Vuur, Na de pauze deelt gastverteller Nico van Lent (foto) zijn verhalen.
Eelco van de Kooij en Garard Jellema vertellen vrijdag 14 februari verhalen tijdens een verhalenavond van Het Lopende Vuur, Na de pauze deelt gastverteller Nico van Lent (foto) zijn verhalen. (Foto: )

Wat is er dit weekend te doen?

DEN BOSCH - Het is weer bijna weekend! Heb jij het weekeinde al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Misschien dat een van onderstaande activiteiten je op weg kan helpen.

Vrijdag
14 februari

10:00 Open dag Stadshout houdt een zaagdag bij de voormalige gemeentewerf in Nuland. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan iedereen kennis komen maken met de stichting die gekapte bomen een tweede leven geeft.
voormalige gemeentewerf Zandstraat 43a Nuland

20:00 Verhalen Eelco van de Kooij en Garard Jellema vertellen verhalen tijdens een verhalenavond van Het Lopende Vuur, bij Joost en Ingrid Augusteijn. Na de pauze deelt gastverteller Nico van Lent zijn verhalen 'De onzichtbare verzameling' en "De Lappenjas'. De toegang kost 10 euro, reserveren is gewenst en kan via info@hetlopendevuur.nl.
Huiskamer Hinthamereinde 78a Den Bosch

20:00 Film Filmhuis Litserborg draait de film 'Blackkklansman', een ongelofelijk waargebeurd verhaal over een zwarte politieagent die de KKK infiltreert. De toegang kost 8,50 euro, inclusief één consumptie na afloop van de film.

20:00 Kaarten Rik- en jokeravond bij VV Irene in Gemonde, met prijzen. Deelname kost 2,50 euro.
Voetbalvereniging Irene, Kaal Hoefsteeg 2, 5291PD Gemonde

22:00 Muziek Bij 't Opkikkertje is er livemuziek van Marcel van der Linden. Hij begeleid zichzelf op gitaar met blues/rock/pop/reggae/country/jazz/latin/world music.
't Opkikkertje Markt 38 Den Bosch

Zaterdag
15 februari

10:00 Verkoop In woonzorgcentrum de Annenborch is een bijeenkomst voor mensen met moeilijke voeten, met schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. De toegang is gratis, pinnen is mogelijk.
Woonzorgcentrum Annenborch, De Hoef 100, 5242CN Rosmalen

10:00 Ontmoetingsdag Het Vicki Brownhuis houdt een ontmoetingsdag met als thema: Impact van Kanker in het gezin. Er die dag drie voorstellingen rondom het thema te zien. Tussen de voorstellingen van circa een kwartier door is er een interactief poppenspel; BOP en Dr. Neus behandelen thema's als vertrouwen, verdriet en hoop. Er is een luisterinstallatie met poëzie en muziek, rondom het vuur kan men luisteren naar verhalen en er kan hemelse post verstuurd worden. Deelname is gratis aanmelden is gewenst en kan via info@vickibrownhuis.nl.
Vicki Brownhuis Aartshertogenlaan 469 Den Bosch

12:00 Makersmiddag BOEL houdt een makersmiddag van 12.00 tot 17.00 uur in het teken van carnaval. Carnavalskettingen haken,, glas beschilderen, sieraden maken en Oeteldonkse sjaals breien. breit. Ook kun je een henna-tattoo laten zetten, emblemen op je kiel laten stikken en je eigen parfum op basis van essentiële olie maken. Voor sommige workshops wordt een geringe vergoeding gevraagd.
Boel Bazaar Hinthamereinde 6 Den Bosch

12:30 Muziek Lunchconcert door strijkkwartet Aristos Kwartet met Evelien Jasperse op viool, Dmitry Ivanov op viool, Sylvain Dessane op altviool en Otto Bakker op cello. Met werk van Röntgen, Fischer en Antonín Dvoráks Amerikaanse Strijkkwartet. De toegang kost 10 euro.
Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 Den Bosch

14:00 Demonstratie Grootouders voor het Klimaat houden tussen 14.00 en 15.00 uur op het plein voor de Grote Kerk een demonstratie om aandacht te vragen voor klimaatverandering.
Kerkplein Grote Kerk, Kerkplein 20 Den Bosch

14:00 Carnaval Kinderfeesten in Zandhazendurp met Jeugdprins Tim d'n Tweede en zijn Jeugdraad van XI. Kindershow met glitter, glamour, humor en carnavalsmuziek. De toegang kost 5 euro.
De Kentering Dorpsstraat 54 Rosmalen

19:00 Viering Viering van de San Salvator Gemeenschap bij Dagcentrum Cello met thema 'Zeg mij hoe te leven. Voorganger is Carrie Dansen. Ook op zondag om 10.30 uur, met voorganger Heleen Hendrix en muziek van koor de Cantorij.
dagcentrum Cello Van der Eygenweg 1 Den Bosch

20:00 Theater Meisner Acteerstudio speelt try-outs Het Belang van Ernst van Oscar Wilde, een hilarische klucht waarin list en bedrog botsten met 'hoe het heurt' bij de Koningstheateracademie. Kaarten zijn te koop via meisneracteerstudio.nl.
Koningstheateracademie Havensingel 25 Den Bosch

20:15 Muziek Magische meesterpianist Evelina Vorontsova speelt bij Willem Twee toonzaal muziek van Chopin: 4 Impromptu's, Tarantella, Andante Spianato & G.P. Brillante, Sonate 3.
Willem Twee toonzaal  Prins Bernhardstraat 4 Den Bosch

21:00 Muziek Bij Muziekcafé Lohengrin laten Codex Avenue en Scheurkogel je swingen op hun versies van onder andere Marvin Gaye, Bill Withers, Aretha Franklin en Paloma Faith.
Muziekcafe Lohengrin Erasmusstraat 9 Den Bosch

Zondag
16 februari

10:00 Rommelmarkt Bij SCC de Helftheuvel is van 10.00 tot 16.30 uur een rommelmarkt, met leuke koopjes en koffie en thee voor een sociale prijs. De toegang kost 1 euro.
S.c.c. de Helftheuvel Helftheuvelpassage 115 Den Bosch

12:00 Carnaval Kameraden stikken tussen 12.00 en 16.00 uur carnavalsemblemen op kiel of jas in het Mariapaviljoen. Ook zijn er Mini Oetelsjalen te koop, gemaakt door Marianne. Beiden kosten 2 euro en de opbrengst is voor het goede doel.
Mariapaviljoen Burg. Loeffplein 70 Den Bosch

13:00 Expo Grafisch ontwerper Waldo van Bokhoven vertelt tussen 13.00 en 15.00 uur over zijn werk bij Kunstlocatie Würth. Geïnspireerd door de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan en geleid door zijn intuïtie, speelt Van Bokhoven met lijnen. Zo beginnen zijn architecturale ontwerpen en tekeningen met een snijpunt van twee lijnen, een kruis. De toegang is gratis.
Kunstlocatie Würth Het Sterrenbeeld 35 Den Bosch

13:00 Wandelen Zondagmiddag specials: Winterwandelen door onbekend Den Bosch met de Industrieel Erfgoed vaar-wandelroute. Ontdek industrieel Den Bosch zoals de Tramkade met Kring Vrienden van Den Bosch. Meer informatie staat op www.DagjeDenBosch.com.
Bolwerk Sint-Jan, 5211 DA Den Bosch Sint Janssingel 18

14:30 Film De kinderfilm Duck Duck (6+) draait bij Perron-3. De uitbundige gans Ben vertoont liever zijn uitsloverige kunstjes in de lucht dan dat hij zich druk maakt om anderen. Maar dan moet Ben door een ongeluk onverwacht de kleine eendjes Mo en Vie helpen op reis. Tijdens de reis ziet kat Banzou hen als een lekker hapje…
Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243SR Rosmalen

15:00 Muziek In de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis brengen sopraan Valeria Mignaco en gitarist Elly van Munster het concert 'Gretchen am Spinnrade', met liederen en gitaar uit de Weense vroeg-Romantiek. Meer info op jbz.nl/concerten en kamermuziekshertogenbosch.nl.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Henri Dunantstraat 1 Den Bosch

15:00 Muziek De band Black Seed speelt bij Muziekcafé Lohengrin een mix van rhythm & blues, bluesrock en classic rock en nummers van The Black Crowes, Joe Bonamassa en The Black Keys.
Muziekcafe Lohengrin Erasmusstraat 9 Den Bosch

15:00 Muziek Klezmer Ensemble Simits speelt in de Wederkomstkerk Jiddische muziek in de concertreeks MuZamiek. Simits bestaat uit zanger Max Silverenberg, Kees de Wit (sax), Rene Vermaes (piano) en Ruud Sempel (bas). De toegang kost 7,50 euro.
Wederkomstkerk, Rijnstraat 20, 5215EK Den Bosch

15:00 Literatuur Literaire talkshow Zin op Zondag, met schrijvers en Fen Verstappen en Stephan Enter die door Marja Käss bij Babel worden geïnterviewd. Verstappen debuteerde met 'Moeder af' en Enter bracht vorig jaar 'Pastorale' uit. Het publiek mag vragen stellen, er wordt gesigneerd en er is een muzikaal intermezzo. De toegang kost 12,50 euro, inclusief drankje.
Babel, Hinthamerstraat 74, 5211MR Den Bosch

 

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding