Olivier en z'n vriendje Bjarne kunnen tijdens carnaval hun draai wel vinden.
Olivier en z'n vriendje Bjarne kunnen tijdens carnaval hun draai wel vinden. (Foto: )

Drie prijzen en Olivier (6) heeft de smaak te pakken

ZANDHAZENDURP- De zesjarige Olivier Galiart heeft de smaak te pakken. Tijdens carnaval 2019 verdiende hij maar liefst drie door de Hannusclub uitgeloofde onderscheidingen, te weten de bronzen, zilveren en gouden onderscheiding. En die krijg je niet zo maar, daar moet je wel wat voor doen. Olivier zit in groep 3 van Kindcentrum 't Ven en volgens zijn moeder is hij dol op feestjes vieren. Als hij later groot is wil Olivier Ninja worden.

Apetrots is Olivier op zijn behaalde resultaten. Zo trots dat hij de drie onderscheidingen de komende carnaval weer in de wacht wil gaan slepen. Al vanaf zijn vierde viert Olivier carnaval samen met zijn vriend Bjarne (7) die in België woont. Ieder jaar komt Bjarne samen met zijn moeder die van Nederlandse komaf is een dagje naar Zandhazendurp om het feest der feesten mee te kunnen maken.

De bronzen onderscheiding kreeg Olivier door deel te nemen aan de scholenoptocht op vrijdag. Vervolgens kreeg hij zilver door mee te lopen in de Jeugdoptocht op carnavalszaterdag. En het was volgens zijn moeder zijn eigen idee om ook op zondag de grote optocht mee te maken als deelnemer waardoor hij ook nog eens een gouden onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Olivier was het haasje
Olivier: "Ik vind het leuk om mee te doen en ik heb ook een eerste prijs gewonnen. Ik was als haasje verkleed en mijn vriendje ook. Ik vind het leuk om snoepjes uit te mogen delen. " Ze hadden ook een rad bij tijdens de optochten en daar mochten mensen aan draaien om hun 'dreij te kunne veene.'

Pijl en boog
Olivier gaat dit jaar weer meedoen, want hij wil weer die gouden onderscheiding hebben. Zijn moeder licht alvast een tipje van de sluier op. Ellen van Rijckevorsel: "Dit jaar gaat hij als engel, om precies te zijn als Cupido. Dat past goed binnen het thema voor dit jaar: 'Zandhazendurp al 55 jaore gelukkig mi mekaere'. Ik vind het een uitdaging om met zo min mogelijk middelen iets leuks te maken. Dit jaar gaat Olivier met een pijl en boog waarop snoepjes geregen zitten die snoepjes uitdelen aan de toeschouwers. Tijdens de grote optocht lopen zijn vader en ik ook mee. Dit is toch veel leuker om met z'n allen te doen. We hebben op zondag wel een ander thema en gaan als waarzeggers. We gaan de toeschouwers veel geluk voorspellen."

Veel zin in
Ook dit jaar zijn er weer bijzondere onderscheidingen te verdienen voor jeugdigen die deelnemen aan de Scholenoptocht op vrijdag, de Jeugdoptocht op zaterdag en/of de Grote Optocht op zondag. Bronzen, zilveren en gouden buttons die je op je carnavalspak kunt bevestigen als bewijs van een bijzondere verdienste voor het Zandhazendurpse Carnaval.

Kijk voor meer informatie op zandhazendurp.nl of hannusclub.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding