De Orthenbrug is, compleet met bovenbouw, weer terug in het straatbeeld van de Kanaalboulevard.
De Orthenbrug is, compleet met bovenbouw, weer terug in het straatbeeld van de Kanaalboulevard. (Foto: )

Kanaalboulevard knapt op

DEN BOSCH - De gemeente 's-Hertogenbosch richt dit voorjaar de Kanaalboulevard opnieuw in. Het gaat om de Zuid-Willemsvaart tussen Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat. De gemeente gaat aan de slag met de binnenstadsring. Dat is de driehoek van wegen om het historische centrum. De herinrichting moet invulling geven aan prettig wonen, leven en werken in Den Bosch.

De gemeente noemt de nieuwe inrichting een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Zuid-Willemspark. Dat gaat over het gebied langs de Zuid-Willemsvaart dat een park wordt. Er komt nu een wandelpad in de vorm van een houten vlonder. Dat pad is onderdeel van de autoluwe binnenstad en een groene en aantrekkelijke leefomgeving.

Autoluw
Volgens wethouder Ufuk Kâhya van Mobiliteit is de herinrichting is een belangrijke stap in het autoluw maken van de binnenstad. "De maximumsnelheid verlagen we dan naar maximaal 30 km/u. Bestemmingsverkeer kan er gewoon blijven komen. Ander autoverkeer leiden we goed naar andere wegen. Het gebied blijft sowieso goed bereikbaar. We leggen daarin de nadruk op schoon vervoer en er is ruim baan voor lopen, fietsen, OV en deelvervoer."

Ruimte voor ontmoeting
"Het vlonderpad wordt een wandelroute, en geeft invulling aan wat we met de ontwikkeling van het Zuid-Willemspark voor ogen hebben", zegt wethouder Mike van der Geld die over energie en klimaat gaat. "Een pad waar iedereen kan wandelen, waar ruimte is voor ontmoeting en lekker van het water en groen kan genieten. Het pad is een zwevende vlonder. Door deze manier van bouwen kunnen de boomwortels eronder gewoon doorgroeien."

Wandelpad met bankjes
Direct langs het water, onderaan het steile talud, komt een wandelpad met bankjes. Dat is alleen via de bestaande trappen te bereiken. Een pad bovenaan het talud zorgt ervoor dat iedereen, ook mindervaliden en mensen met kinderwagens, fijn langs het water kan wandelen.

Bruggen
In september is de Orthenbrug hersteld. Het dek is vervangen en voldoet nu weer aan de normen en eisen. De bovenbouw is hersteld en opnieuw geschilderd. Nu worden ook de Kasterenbrug, Hinthamerbrug en Antoniebrug opgeknapt. Van deze bruggen wordt ook de bovenbouw opgeknapt en in dezelfde kleur geschilderd. Zo blijven ze gezamenlijk beeldbepalende plekken in het Zuid-Willemspark. De uitvoering staat gepland van 2 maart tot 29 mei.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding