Marlou van Osch (Vught), Dries Mattheeuse (WSD), Angelique Hoksbergen (Charlotte van Beuningen), Marc Christiaens, wethouder Saskia Heijboer, Charlotte Beukenboom, Wally van der Werff en twee WOP'ers.
Marlou van Osch (Vught), Dries Mattheeuse (WSD), Angelique Hoksbergen (Charlotte van Beuningen), Marc Christiaens, wethouder Saskia Heijboer, Charlotte Beukenboom, Wally van der Werff en twee WOP'ers. (Foto: )

WOP'ers zijn vaak de reddende engels

VUGHT - Sinds 2010 houdt de Woonomgevingsploeg in Vught wijken en buurten schoon en heel. Losliggende stoeptegels recht leggen, struiken snoeien en grofvuil ophalen. Het zijn voorbeelden van de werkzaamheden van de WOP. Omdat de initiatiefnemers van de WOP tevreden zijn en er veel werk te doen is, zal de WOP in de toekomst meer ingezet worden.

De WOP is een initiatief van gemeente Vught, Woonstichting Charlotte van Beuningen en sociaal werkbedrijf WSD en wordt bemenst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder leiding van werkleider Wally van der Werff doen zij werkervaring en werkritme op om daarna een volgende stap naar werk te kunnen maken. Het mes snijdt aan twee kanten. Om de tevredenheid te bekrachtigen wordt de WOP vaker ingezet. De drie partijen tekenden daar eind januari een nieuwe overeenkomst voor.

Afwisseling
Wethouder Saskia Heijboer ziet de WOP als een afwisselende manier voor inwoners om weer een stap op de arbeidsmarkt te zetten. "De woonomgevingsploeg van WSD verricht veel hand- en spandiensten voor de mensen die steeds ouder worden. In deze werkzaamheden zit veel afwisseling, van tuinonderhoud tot het maken van een zebrapad in een parkeergarage om de veiligheid te vergroten."

Reddende engel
De WOP staat ook klaar voor huurders van woonstichting Charlotte van Beuningen die zelf niet in staat zijn om hun omgeving netjes te houden. Directeur Charlotte Beukenboom ziet dat dat gewaardeerd wordt. "De WOP, zoals deze WSD-ploeg bekend staat in Vught, is vaak de reddende engel voor onze huurders als er iets opgeruimd moet worden. Ze kunnen mensen helpen die om diverse redenen in de problemen zijn geraakt. Onze huurders zijn hun vaak erg dankbaar."

Volgende stap
Voor WSD is de WOP een van de werkvormen om mensen naar werk te begeleiden. Volgens Marc Christiaens, directeur Werk & Ontwikkeling biedt de WOP de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van mensen die aan het werk gaan. "Wat kunnen ze, wat willen ze en wat hebben ze nodig om een volgende stap richting werk te zetten? Het doel is dat zij zo regulier zo mogelijk gaan werken. WSD begeleidt deze mensen en ondersteunt hen in hun ontwikkeling."

'Prachtige baan'
Werkleider Wally mag de mensen op het werk begeleiden. "Ik heb een prachtige baan. Jaarlijks zijn er kansen voor tientallen mensen om bij de WOP te werken. Ze leren verschillende werkzaamheden. Maar ook op tijd komen en persoonlijke verzorging horen er bij. Als dat lukt is de eerste stap gezet."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding