Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Joke Bakker)

Kom uit de file, stap op de fiets; snelfietsroute F2 naar Zaltbommel

DEN BOSCH - Nieuwe en bredere fietspaden, een tunnel en een brug vormen vanaf eind 2022 de F2, de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. Dat moet een snel en veilig alternatief worden voor de automobilist die dagelijks over A2 rijdt en in de file staat. De gemeenten, provincies Brabant en Gelderland en de fietsersbond gaan daarvoor samenwerken.

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en 's-Hertogenbosch willen dit jaar met de uitvoering starten. Dat betekent grond aankopen, fietspaden verbreden en met omwonden in gesprek. De 15 kilometer lange fietsverbinding tussen Zaltbommel en Den Bosch moet sneller en veiliger worden en zonder oponthoud te rijden zijn. Daarom komt er in Den Bosch een brug over de Zandzuigerstraat.

Behalve dat de route sneller en veiliger is, is het fietsen ook nog eens gezonder voor mens en milieu. Een elektrische fiets stoot volgens Milieucentraal zo'n 5 gram CO2 per kilometer uit en een auto ruim 200 gram. De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en 's-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen deze snelle fietsroute samen met de fietsersbond. De partijen hebben afspraken gemaakt over het ontwerp, de aanleg van de route en de verdeling van de kosten die zijn geschat op 16,4 miljoen euro.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding