Zo langzaamaan verandert Den Bosch weer in Oeteldonk. In aanloop naar het officiële carnaval begint de stad alvast warm te draaien.
Zo langzaamaan verandert Den Bosch weer in Oeteldonk. In aanloop naar het officiële carnaval begint de stad alvast warm te draaien. (Foto: Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch)

Activiteiten in Oeteldonk

Nog eventjes en dan barst het feest der feesten weer los! Nog een weekje aanloop, met opwarmertjes hier en daar. Waar? Dat lees je hieronder.

Vrijdag
7 februari

Oeteldonks Bezuukske bij De Grevelingen vanaf 19.00 uur. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z'n allen maken we er een groot feest van.

Ut Gaot Faut!!! bij Café de Smidse vanaf 20.33 uur. Voor de vijfde keer een avond voor de mèskes... en voor de UT-mennekes natuurlijk! De toegang kost 5 euro, inclusief welkomstdrankje en UT-verrassing.

Zaterdag
8 februari

Ontdek Oeteldonk, een wandeling van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch om 13.11 uur vanaf het Kringhuis aan de Parade 12. Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in 's-Hertogenbosch. Zij hebben allemaal te maken met Oeteldonk, dus met het typische Bossche Carnaval. Langs het Zomerpaleis van Zijne Koninklijke Hôôgheid Prins Amadeiro en met een bezoekje met rondleiding aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Deelname kost 10 euro, 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Oeteldonks Bezuukske bij Nieuwenhagen vanaf 14.00 uur en bij Hof van Hintham om 19.00 uur. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z'n allen maken we er een groot feest van.

Blaasavond van CV Frappant bij Stadscafé de Basiliek vanaf 19.33 uur. Een gezellige minikroegentocht om iedereen alvast een beetje op te warmen voor het feest der feesten. De toegang is gratis, carnavalskleding verplicht.

Gift um unne Peer van CV de Pereplukkers bij Café de Sjang om 19.33 uur. Traditionele tetteravond met uitreiking van de Echte Oeteldonker aan een gewône Oeteldonker. De toegang is gratis.

Druivenbal 2020 van CV de Vrolijke Druiven bij Bowlingcentrum de Maaspoort vanaf 20.00 uur. Met diverse carnavalsverenigingen, orkest Bonny, levensliedzanger Arno Verduyn en de Schijndelse zanger Theo van Veghel. De toegang is gratis.

Zondag
9 februari

Ontdek Oeteldonk, een wandeling van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch om 13.11 uur vanaf het Kringhuis aan de Parade 12. Deze wandeling brengt je langs de kleine monumenten die her en der geplaatst zijn in 's-Hertogenbosch. Zij hebben allemaal te maken met Oeteldonk, dus met het typische Bossche Carnaval. Langs het Zomerpaleis van Zijne Koninklijke Hôôgheid Prins Amadeiro en met een bezoekje met rondleiding aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Deelname kost 10 euro, 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Rietkiet voorleesmiddag voor kinderen tot en met 11 jaar bij de bibliotheek vanaf 13.30 uur. Voorgelezen wordt uit het verhaal met de titel 'De Rietkieters zetten Oeteldonk op zijn kop'. De toegang is gratis.

Oeteldonks Bezuukske bij Antoniegaarde vanaf 19.00 uur. Een Oeteldonkse carnavalsclub verzorgt de muziek en samen worden er echt Oeteldonkse liedjes gezongen. Ook de jeugd van Oeteldonk is van de partij en met z'n allen maken we er een groot feest van.

Blaosmiddag van CV de Herrieschuppers bij Café de Smidse om 14.11 uur. Gezellige Oeteldonkse middag van CV de Herrieschuppers in samenwerking met diverse bevriende verenigingen. De toegang is gratis.

Dinsdag
11 februari

Oeteldonkse Poemiekavond in De Knillispoort om 20.11 uur. Een bruisende avond waarop deelnemers Oeteldonkse liedteksten op ludieke, serieuze of, dit jaar voor het eerst op gezongen wijze declameren! De toegang is gratis. Wil je je inschrijven of meer informatie over de poemiek? Mail naar: simonekerkhof@hotmail.com.

Woensdag
12 februari

Oetelkrabbelknutselfeest, het inleveren van tekeningen bij het Secretariaat van de Oeteldonksche Club aan de Zusters van Orthenpoort 27, tussen 14.00 en 16.00 uur. Voor de tekenwedstrijd maak je een tekening op een A4, op basis van het thema 'Oeteldonk Binnen & Buiten'. Je kunt je tekening ook vóór 10 februari opsturen naar de Oeteldonksche Club ovv Tekenwedstrijd OKKF, Zevende Buitenpepers 9, 5231 GA 's-Hertogenbosch. De prijswinnaars krijgen een uitnodiging voor het KeinderKupkesFeest en ontvangen daar een leuke prijs van de Jeugdprins. De winnende tekeningen zullen bij het Theater aan de Parade worden getoond

Kletsavond (tweede van drie) bij de Stallen van Café de Smidse vanaf 20.11 uur. Tijdens de tweede kletsavond in een serie van drie zullen de volgende kletsers het podium betreden; Jacco Bos, Theo Burgerhof en titel verdediger Robbert Oomens. De toegang is gratis, maar vol is vol.

Donderdag
13 februari

Durpsversiering, vanaf 09.11 uur in het centrum van Oeteldonk. Het centrum van ons pronkjuweel Oeteldonk kleurt door de inspanningen van de leden van het Technisch Ministerie van de 'Oeteldonksche Club' steeds meer Rood-Wit-Geel. Boven de straten hangen de Clubbanieren en de Draak bij het station krijgt een rood-wit-gele das om. Er komen 47-hoge houten palen met een Gouden A van Amadeiro en rood- wit-gele banieren in het centrum. Ze staan ook bij de invalswegen van ons Durp: bij de bruggen over de Zuid-Willemsvaart, op de kop van de Jan Heinstraat, het Kardinaal van Rossumplein, de Hinthamerstraat en de Oude Dieze. Samen met de twee grote banieren aan de Wilhelminabrug markeren ze ons durp en weet iedereen dat je het pronkjuweel Oeteldonk binnenloopt.

Kijk voor meer informatie en activiteiten rond carnaval in Oeteldonk op:

www.oeteldonk.orgWist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding