Meisner Acteerstudio speelt vanaf zaterdag 8 februari try-outs Het Belang van Ernst van Oscar Wilde bij de Koningstheateracademie.
Meisner Acteerstudio speelt vanaf zaterdag 8 februari try-outs Het Belang van Ernst van Oscar Wilde bij de Koningstheateracademie. (Foto: Meisner Acteerstudio)

Wat is er dit weekend te doen?

DEN BOSCH - Het is weer bijna weekend! Heb jij het weekeinde al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Misschien dat een van onderstaande activiteiten je op weg kan helpen.

Vrijdag
7 februari

13.00 Herstel Anna's Repair, elke eerste vrijdag van de maand in de St. Annakerk. Tussen 13.00 uur tot 16.00 uur kan men er terecht voor gratis kleine reparaties aan kleding, elektra of PC.
St. Anna Kerk, Boschmeersingel 26, 5223hj 's-Hertogenbosch

19.00 Theater Theater Artemis brengt de première van 'Het dier, het dier en het beestje (8+)' op de planken van de Verkadefabriek, van de hand van Jetse Batelaan. Het dier, het dier en het beestje is een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht. In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige 'musical'. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over intern begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn. Het dier, het dier en het beestje speelt ook op vrijdag 7 februari als try-out voorstelling. Kaartjes voor beide dagen zijn te koop via verkadefabriek.nl
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211vd Den Bosch

20.00 Sterren kijken Sterrenwacht Halley is tot 22.00 uur geopend voor publiek en richt de telescopen op de maan, Venus en sterren. Leden houden presentaties over het heelal. De toegang kost 6 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 4 euro.
Sterrenwacht Halley, Halleyweg 1, 5383KT Vinkel

20.00 Muziek Bij Perron-3 betreedt lokaal talent het podium tijdens Music Talent Event. In Rosmalen loopt heel wat muzikaal talent rond. Dat hoor en zie je tijdens dit event. Twaalf heel afwisselende acts worden beoordeeld door een professionele jury. Voor de publieksprijs stem jij als bezoeker mee.
Perron 3, 5243sr Rosmalen

20.00 Film De film Once Upon a Time… in Hollywood van schrijver en regisseur Quentin Tarantino draait bij Perron-3, een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.
Perron 3, 5243sr Rosmalen

20.00 Kunst Jeroen Bos laat bij de Melkfabriek zijn werk in blacklight en 3d zien. Je kunt de creaties van de muren af zien knallen. Jeroen Bos heeft weer een nieuw element toegevoegd aan zijn show. Naast visueel neemt Bos je ook mee in zijn muziek. Dit belooft een nog een intensere trip naar een andere dimensie te worden. De toegang kost 7,50 euro.
De Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4h, 5211AM

20.15 Cabaret Cabaretier Patrick Nederkoorn staat met zijn show 'Ik betreur de ophef' op het toneel van de Verkadefabriek. Patrick gaat op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Welke lege woorden sprak hij uit? Hoe kan je jezelf kwijtraken in iets waar je zo in gelooft en hoe vind je jezelf daarna weer terug? Een even grappig als pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. De toegang kost 18 euro.
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211vd Den Bosch

21.30 Karaoke Net als iedere eerste vrijdag van de maand is er karaoke bij 't Opkikkertje. Kom jij je zangkunsten vertonen? Of kom je gewoon lekker mee zingen en dansen? De toegang is gratis.
't Opkikkertje, Markt 38, 5211jx 's-Hertogenbosch

Zaterdag
8 februari

10.00 Vakantie SVR-Vakantiebeurs in de Brabanthallen, met ruim 350 stands met boeren/boerinnen uit binnen- en buitenland, waar iedereen 'zijn eigen kampeerboer en -boerin' kan uitzoeken'. De toegang kost 5 euro.
Brabanthallen, Diezekade 2, 5222AK

12.00 Carnaval De Zandhazenpronkzitting in Rosmalen bij De Kentering. Diverse Zandhazendurpse clubkes laten zich zien, optredens van Frank Hoek en Sjef van Creij, Wendy Woop en Jack van Raamsdonk. Kaarten zijn à 15 euro te koop bij De Kentering, Café D'n Beer, Party Planet en Profile van Hassel. Dresscode: chique carnavalesk.
De Kentering, Dorpsstraat 54, 5241ed Rosmalen

12.30 Muziek Lunchconcert bij Podium Azijnfabriek door Tango Aliado. Een wervelend tangoprogramma met werk van minder bekende componisten maar ook minder bekend werk van Astor Piazzolla. De toegang kost 10 euro.
Podium Azijnfabriek, Bethaniestraat 4, 5211lj 's-Hertogenbosch

13.30 Theater De voorstelling 'Het goede heertje van Verkade' is te zien bij de Verkadefabriek. Het verhaal gaat over de boekhouder van de Verkade, die zich behalve met koekjes en boekhouden vooral bezighield met rijkdom en een luxe leven. Een voorstelling van Simon Heijmans en Matzer Theaterproducties. Ook om 15.00, 19.00 en 20.45 uur, en zondag 9 februari op dezelfde tijden. De toegang kost 12,50 euro.
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211vd 's-Hertogenbosch

19.00 Viering Viering van San Salvator geloofsgemeenschap bij Dacentrum Cello, met het thema "Wie durft te dansen met Jezus!". Voorganger is Franneke Hoeks. Ook op zondag om 10.30 uur. Met op zondag het koor Melodiek.
dagcentrum Cello, Van der Eygenweg 1, 5231pa 's-Hertogenbosch

20.00 Opera In augustus staat er een groot muziektheaterproject op de Binnendieze: stadsopera 'De Reiziger'. Voor belangstellenden is er een openbare presentatie over het project. Aanmelden kan via communicatie@demodokos.nl.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl 's-Hertogenbosch

20.00 Pubquiz Ladies' Circle Bossche Parels houdt een pubquiz om geld op te halen voor WensAmbulance Brabant. Aanmelden kan via pubquizlcbp@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.lc65.ladiescircle.nl.
Babel, Hinthamerstraat 74, 5211MR

20.00 Hoptoer Kroegentocht Hoptour trekt in Schijndel langs HeerenMeester, de Holy Cow, het Tramhuys, de Hopbel, de Sok, de Triangelbar en 't Zuid. Tussen 20.00 en 23.30 uur zijn er optredens van band- en kapelmuziek, zang, dans, cabaret, tonpraat en speciale optredens. De toegang is gratis.
HeerenMeester, Boschweg 120, 5481EJ Schijndel

20.00 Theater Meisner Acteerstudio speelt try-outs Het Belang van Ernst van Oscar Wilde, een hilarische klucht waarin list en bedrog botsten met 'hoe het heurt' Ook op zondag 9 en zaterdag 15 februari bij de Koningstheateracademie. Kaarten zijn te koop via meisneracteerstudio.nl.
Koningstheateracademie, Havensingel 25, 5211tx 's-Hertogenbosch

20.15 Concert Kamerkoor Pur Sang zingt een warm winterconcert met romantische koormuziek bij Willem Twee toonzaal. Maak met Pur Sang een reis door het Franse en Duitse taal- en muziekgebied met onder andere Poulenc, Debussy, Hindemith, Wolf en Reger. De toegang kost 15 euro, bezoekers tot 18 jaar betalen 7,50 euro. Ook op zondag om 15.15 uur bij de Protestantse Kerk in Berlicum.
Willem Twee toonzaal, Prins Bernhardstraat 4, 5211HE Den Bosch

20.30 Comedy Stand-up comedians Jörgen Raymann, Howard Komproe, Steven Brunswijk en Wilko Terwijn treden op bij Perron-3 tijdens de show Comedy Vibe. De toegang kost 17,50 euro.
Perron 3, 5243sr Rosmalen

21.00 Hard rock night AfterMath en Unaffected Burning spelen het dak eraf met eigen werk en nummers van o.a. AC/DC, Nirvana, Limp Bizkit en Rancid.
Muziekcafe Lohengrin, Erasmusstraat 9, 5216hm 's-Hertogenbosch

Zondag
9 februari

10.00 Yogaconcert Een ideale start van je zondag! Ontspan onder begeleiding van professionele yogadocent Pauline Dams en muzikanten.
Theater aan de Parade, Parade 23, 5211kl 's-Hertogenbosch

12.08 Muziek Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder zijn te gast bij Podium Jazzwerkplaats aan de Tramkade. Baas en Van Gelder spelen al jarenlang samen, zowel als duo en samen in verschillende jazzbands. De toegang kost 10 euro. Meer info: www.jazzwerkplaats.nl.

13.00 Stegenwandeling Zondagmiddag specials: Winterwandelen door onbekend Den Bosch met de Stegenwandeling vanaf het Kruisbroedershof. Ontdek pareltjes zoals verscholen hofjes en steegjes met Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Meer informatie staat op www.DagjeDenBosch.com.
Kruisbroedershof, Kruisbroedershof , 5211GX

15.00 Muziek Bezoekende muzikanten met eigen instrumenten kunnen aansluiten bij de gezellige Lohengrin zondagmiddag sessies. Zingen kan ook. Backline aanwezig.
Muziekcafe Lohengrin, Erasmusstraat 9, 5216hm 's-Hertogenbosch

15.00 Muziek Klassiek in de Kapel bij Mariaoord, met een optreden van Wiriavier, met Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. De toegang kost 10 euro, gratis voor bewoners van Vivent Mariaoord.
Mariaoord, Vliertwijksestraat 369, 5244nj Rosmalen

19.00 Tonpraotavond Jaarlijkse tonpraotavond door Trug nor Vruuger bij de Kentering, met tonpraoters Ben van der Walle uit Zeeland, Frans Bevers uit Oirschot en Cees Coolen uit Tilburg en Jeugdprins Tim dun Twidde. Muziek is er van Benge Gek en de zang- en muziekgroep van Trug nor Vruuger. De toegang is gratis.
De Kentering, Dorpsstraat 54, 5241ed RosmalenWist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding