De klas van juf Roos voert actie.
De klas van juf Roos voert actie. (Foto: )

Juf Roos voert strijd voor positivisme in het onderwijs

DEN BOSCH - De leraren trokken donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari weer ten strijde voor meer leraren, meer geld en minder werkdruk, maar volgens de 25-jarige juf Roos is de beroepsgroep ook gebaat bij meer enthousiasme.

Roos liet middelbare scholieren zien hoe leuk het onderwijs is. Samen met kinderen uit haar groep 5 en 6 van Kindcentrum Meander in Maaspoort bestormden ze zingend de klaslokalen en schoolkantines van het Jeroen Bosch College en Rodenborch College. Met haar actie hoopt ze jongeren ertoe aan te moedigen om te kiezen voor het leraarsvak.

De klas kreeg veel aandacht op de middelbare scholen. Ze zong haar zelfgeschreven lied. "Het onderwijs is echt heel tof, word een leraar, doe het toch!", klonken de kinderstemmen door de gangen. Er waren spandoeken te zien met de tekst 'Wij zoeken jou' en 'Wie wil niet onze juf of meester zijn?!!'. Ook overhandigden de kinderen uitnodigingen aan scholieren, om hen te vragen om eens te komen kijken hoe het er aan toe gaat op Kindcentrum Meander.

Onderbouwleerlingen voelden zich niet direct geroepen door de actie, maar in de bovenbouw was meer interesse en werd gevraagd om het e-mailadres van juf Roos. Ze wilden graag eens langskomen bij Kindcentrum Meander. Het Jeroen Bosch College liet weten dat de actie zowel leraren als leerlingen had geïnspireerd. De groep had hen aangezet tot nadenken. Het leraarschap bezorgt Roos elke dag weer een gelukkig gevoel. Dát gevoel, dát gunt ze alle toekomstige juffen en meesters.Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding