Cross Circuit Training combineert het beste van twee werelden.
Cross Circuit Training combineert het beste van twee werelden.

Sport Xperience Den Bosch introduceert nieuw fitnessconcept

Sport Xperience organiseert al jaren bootcamp trainingen op verschillende locaties in Den Bosch. Eind vorig jaar gingen ze een stapje verder en openden ze de deur van hun eigen indoor sportschool aan de Jacob van Maerlantstraat. Hier werken zij met een volledig nieuw fitnessconcept: Cross Circuit Training.

DEN BOSCH – "Onze bootcamp lessen worden zeker in de lente en in de zomer goed bezocht, maar zodra de eerste regen valt in september, haken veel mensen af", vertelt Yanou Wilkens, eigenaar Sport Xperience. "We zijn dan ook gaan nadenken wat voor alternatief we konden bieden zodat je het hele jaar door lekker kunt sporten. Gewone sportscholen zijn er al genoeg. Om ons te onderscheiden, hebben we een geheel nieuw concept ontwikkeld: Cross Circuit Training."

Gouden combinatie
"In Cross Circuit Training brengen we feitelijk twee werelden samen. We combineren het competitieve karakter van het bekende CrossFit met het sociale element van bootcamp. De studio is opgedeeld in 4 aparte stations met bijbehorend materiaal. Op ieder station kun je in een klein groepje aan de slag met specifieke oefeningen. Om de vijf minuten train je weer een andere spiergroep. Op interactieve multimediaschermen kun je de tijd in de gaten houden én zie je hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Zo krijg je in een uur een uitgebalanceerde full body work-out. Je bepaalt zelf de intensiteit van je training, waardoor Cross Circuit geschikt is voor iedereen, ongeacht je niveau."

Iedere keer anders
"Omdat je het echt samen doet, in een groep van maximaal 16 personen, kun je elkaar ook helpen en stimuleren om je grenzen te verleggen. Uiteraard gebeurt alles onder begeleiding van een ervaren, gecertificeerde instructeur die je nauwlettend in de gaten houdt en je motiveert om het maximale uit jezelf te halen. Elke dag hebben we weer een andere Workout Of the Day. Omdat deze steeds verandert, zal een work-out nooit gaan vervelen. Het houdt het afwisselend en uitdagend. Onze huidige leden zijn tot nu toe heel enthousiast, maar kom het vooral zelf een keer proberen!"

Informatie
Is je interesse gewekt? Je kunt altijd een keer een proefles volgen om te ontdekken of Cross Circuit Training iets voor jou is! Sport Xperience is gevestigd aan Jacob van Maerlantstraat 86-90 te 's-Hertogenbosch. Loop vooral eens binnen. Meer informatie is te vinden op www.sportxperience-denbosch.nl.

Astrid Berkhout


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding