Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Elvira Wiersema)

Den Bosch wordt groener en groener; honderden bomen en struiken erbij

DEN BOSCH - Op weg naar een klimaatbestendige gemeente plant Den Bosch dit jaar honderden bomen en struiken. Door te vergroten wil de gemeente klimaatverandering opvangen, regenwater een plek geven en insecten en dieren de ruimte geven.

Komende weken planten we zo 'n tweehonderd nieuwe bomen langs de Maastrichtseweg, Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard, Zandzuigerstraat, Orthenseweg, Bruistensingel, Empelseweg, en de Treurenburg. Het gaat om laanbomen, die vanwege hun grootte geschikt zijn om langs wegen en straten te plaatsen.

Ook schieten er 'tiny forests' de grond uit: kleine, dichtbegroeide bosjes van 250 tot 400 vierkante meter groot. Die versterken de biodiversiteit in het stedelijk gebied en vormen tegelijkertjd een prettige plek voor mens en dier. Er zijn al verschillende kleine bosjes aangeplant, aan de Aartshertogenlaan, het Fladerackenpark, Harendonksplekske en aan de Engelsedijk. Komend jaar komen er in ieder geval nog drie bij. Aan het Maasoeverpad, bij sportpark Maliskamp en het Eikenburgbos.

Met de extra aangeplante bomen, de 'tiny forests' en ook het vergroenen van schoolpleinen wil de gemeente haar doel verwezenlijken: om over dertig jaar een klimaatbestendige gemeente te zijn.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding