KuBra-Art verdwijnt uit passage Tolbrug

DEN BOSCH - De kunstgalerie van KuBra in de voetgangerspassage van parkeergarage de Tolbrug aan het Burgemeester Loeffplein sluit per dinsdag 14 januari haar deuren. De nieuwe eigenaar van winkelcentrum Arena, waar de passage onderdeel van uitmaakt, heeft volgens stichting KuBra geen ruimte voor de de expositieruimte en andere initiatieven zoals Het Kunstatelier en De Pijp Leer&Ambacht. 

Volgens KuBra komt de sluiting onverwacht, na 2,5 jaar exposeren in de passage. "Met pijn in het hart moeten we nu afscheid nemen van deze inspirerende plek, die inmiddels uitgegroeid was tot een culturele en maatschappelijke passage waar kunstenaars, kunstliefhebbers, studenten, vrijwilligers en buurtbewoners samen kwamen", vertelt Wilma de Turck van KuBra. Die kunstorganisatie begon in 2013 in de Hinthamerstraat en heeft daarna geëxposeerd in de Schilderstraat, Het Kruithuis en vanaf 2017 aan het Burgemeester Loeffplein.

Voet aan de grond
"Stichting KuBra kreeg voet aan de grond in Den Bosch", zegt Wilma, "zeker ook door de invulling van de etalages en de samenwerking met het Kunstatelier en Galerie Ietsmooisaandemuur.nl, de andere initiatieven, VOLOP Den Bosch en de pandeigenaar Aberdeen. Ook de drie Kerstfairs, de landelijke Grafiekfair en andere evenementen in de passage hebben hier aan bijgedragen. Steeds meer Bosschenaren en bezoekers uit het hele land wisten de galerie te vinden."

Suggesties?
Volgens De Turck is er op korte termijn geen zicht op een nieuwe stek voor galerie KuBra-Art in onze provinciehoofdstad. "Is er echt geen plaats in de binnenstad die deze kunstenaars en hun publiek op een laagdrempelige manier bij elkaar brengt", vraagt Wilma de Turck zich hardop af. "Nog een paar weken….wie heeft suggesties?"Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding