Van links naar recht: chauffeur Rien van de Donk, Maarten Tibosch en collega Astrid den Otter-Verhagen van het waterschap en Barry van Brakel, PR-man bij  WensAmbulance Brabant.
Van links naar recht: chauffeur Rien van de Donk, Maarten Tibosch en collega Astrid den Otter-Verhagen van het waterschap en Barry van Brakel, PR-man bij WensAmbulance Brabant. (Foto: )

Waterschap vervult wensen

DEN BOSCH - Werknemers van waterschap Aa en Maas hebben samen een bedrag van 3.733,75 euro bijeengebracht voor WensAmbulance Brabant.

Het idee om deze stichting te helpen, kwam van Bosschenaar Maarten Tibosch die als stagiair werkt bij het waterschap. Maarten heeft de hulp van WensAmbulance namelijk ooit van dichtbij meegemaakt. Met zijn vrienden, van wie er een terminaal ziek was, is Maarten met een wensambulance van WensAmbulance Brabant naar de bioscoop geweest. Wat normaliter een onmogelijke opgave is voor terminaal zieke man, is routine voor de professioneel opgeleide vrijwilligers van WensAmbulance Brabant.

Bij wijze van wederdienst schoof Maarten Tiebosch daarom de WensAmbulance naar voren, tijdens de jaarlijkse selectie van het goede doel dat Waterschap Aa en Maas rond Kerst helpt. Dat deden de medewerkers van het waterschap door tijdens de kerstviering hun kerstpakket samen te stellen. Voor een bepaald bedrag mochten ze hun pakket vullen met boeken, cosmetica, drankjes en hapjes. Wat er per werknemer aan 'waarde' overbleef, werd gedoneerd aan de WensAmbulance. Op die manier is het totaalbedrag van bijna vierduizend euro opgehaald. WensAmbulance Brabant kan daarmee twaalf wensreizen voor terminaal zieke mensen aanbieden. Als bedenker mocht Maarten samen met een collega de cheque aan de WensAmbulance Brabant aanbieden op het Bosch' Winterparadijs.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding