BHIC topscorer Nederlandse archieven met rapportcijfer 8.7

DEN BOSCH - Het in Den Bosch gevestigde Brabants Historisch Informatie Centrum is het beste archief van Nederland, volgens haar gebruikers. Het archief doet elke twee jaar mee aan de landelijke Kwaliteitsmonitor Dienstverlening Archieven. Voor de editie van 2019 hebben meer dan driehonderd mensen een vragenlijst ingevuld en zij waarderen het BHIC gemiddeld met een 8.7. 

Nog nooit scoorde de archief een hoger rapportcijfer. En nog nooit scoorde ze het hoogste cijfer van álle deelnemende archiefdiensten. Maar nu dus wel. Bij een landelijk gemiddelde van 8.0 steekt het BHIC met kop en schouders boven de rest uit. Een mijlpaal in de historie van het Brabants Historisch Informatie Centrum.

Op alle fronten
In het eindrapport vallen twee zaken op: de hoge waardering van de gebruikers én hun sterke betrokkenheid bij het BHIC. Op echter alle fronten zijn punten gescoord. Zo worden bijvoorbeeld de hulpvaardigheid, vriendelijkheid en deskundigheid van de archiefmedewerkers hoog gewaardeerd. Maar ook de snelheid waarmee het archief reageert op een verzoek om informatie en het beantwoorden hiervan. De website is ook in dit onderzoek meegenomen. Een greep uit de vele reacties: "Het BHIC is werkelijk top! Ik ben al jaren fan! Vriendelijk en behulpzaam personeel, een prachtige locatie, super werkende website (en als er iets niet werkt, wordt dit meteen opgepakt!!... wat wil een mens nog meer? Een dikke 10 voor jullie. Ga zo door!"

Vernieuwing
Met name de chatservice is erg populair en ook de nieuwe scannen-op-verzoek-service stellen digitale bezoekers zeer op prijs, zo blijkt: "Een geweldige service. Dit bespaart een lange reis naar Den Bosch." Maar ook als het gaat over de hoeveelheid gedigitaliseerde bronnen op de website, de interactiviteit en hulp bij stamboomonderzoek doet het BHIC het goed: "Supergoede hulp gehad bij het uitspitten van mijn stamboom. Ga zo door!" of "De duidelijkste website in archievenland".Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding