Foto:

Waardepunten Douwe Egberts sparen voor de Voedselbank

's-HERTOGENBOSCH - Ook dit jaar houden Lionsclubs 'Bastion' uit den Bosch, 'Maas-Dieze Crèvecoeur' uit Rosmalen en 'Les Lunettes' uit Vught een inzamelingsactie voor waardepunten van Douwe Egberts voor de Voedselbank. Die waardepunten worden omgeruild voor pakken koffie, die via de voedselpakketten bij de klanten van de voedselbank terechtkomen. Inleveren kan tot en met het einde van dit jaar op verschillende plekken in de gemeente.

Sinds 2012 houden verschillende Lionsclubs in Nederlands de puntenactie. In de afgelopen 7 jaar zijn landelijk ruim 300 miljoen DE-punten ingezameld, goed voor meer dan 600.000 pakken koffie. De cliënten van de voedselbanken zijn hier enorm mee geholpen, want koffie is een duur product en voor veel mensen is de dag pas goed begonnen na een kop koffie.

De voedselbank steunt mensen die financieel krap zitten en die na de vaste lasten eigenlijk te weinig geld overhouden om van te leven. Voor een eenoudergezin met twee kinderen ligt die ondergrens bijvoorbeeld op 13 euro per dag. Daarvan moet alles gebeuren: boodschappen, vervoer, kleding, kosten voor school, verjaardagen, sport en verenigingen, reparaties en onderhoud in huis. Met al gauw 5 euro voor een pond is koffie dan een luxeproduct dat al snel van het boodschappenlijstje wordt geschrapt.

Daarom zamelen de lokale Lionsclubs de waardepunten in voor de Voedselbank. Douwe Egberts ondersteunt de actie door de opbrengst met 15 procent te verhogen. De punten zijn tot en met dinsdag 31 december in te leveren bij AH Molenhoek Rosmalen, AH Gruttostraat Den Bosch, Jumbo Pettelaarseweg Den Bosch en Bossche suikeroom Den Bosch. Men kan de DE-punten ook opsturen naar: Voedselbank Den Bosch en omstreken, Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ 's-Hertogenbosch.