Wasima Mudian (met beker) en haar vriendinnen.
Wasima Mudian (met beker) en haar vriendinnen.

Wasima Mudian is Citybooster van het jaar dankzij haar idee Winter Glow

's-HERTOGENBOSCH - Wasima Mudian is donderdag 28 november tijdens Boostival uitgeroepen als Citybooster of the Year, met het haar idee 'Winter Glow'. Een winterevenement dat aankomende maand in 's-Hertogenbosch west wordt georganiseerd met een kunstschaatsbaan voor jongeren en gezinnen die wat minder te besteden hebben rondom de feestdagen.

Wasima kwam met het idee om iets te doen voor jongeren en gezinnen en klopte aan bij Cityboost en Powerup. Op maandag 23 en dinsdag 24 december is het zo ver; Winter Glow in het Beatrixpark. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen, jong en uit in de wijk maar ook voor bezoekers vanuit andere Bossche wijken. Het idee van Wasima heeft met 190 van de totaal 1412 stemmen gewonnen die de afgelopen twee weken online zijn opgehaald door Cityboost.

Nummer 2 en 3
Naast Wasima zijn er nog twee andere ideeën in de prijzen gevallen. Het idee 'Mud/obstacle run' van het Irene van Eck van het damesdispuut Hupitehda won met 131 de tweede plaats. Samen met het dispuut gaat Irene aankomend jaar een mud/obstacle run organiseren voor studenten en andere jongeren in 's-Hertogenbosch. De derde plaats ging naar Anouk van Herwaarden met haar idee 'Human Fest'. Een afsluitend feest ter afsluiting van een reeks workshops gericht op thema's als sociale ontwikkeling, sollicitatie skills en een beroepenmarkt gericht op nieuwe jongeren in 's-Hertogenbosch.

Op de valreep werd de vierde plaats gegeven aan het idee 'Kleurrijk Den Bosch'. Een concept van Jorn en Evelien van Fontys Sporthogeschool die op scholen een sport, kunst, cultuur en ontwerp wedstrijd willen houden waarna de winnende kunstwerken worden ontworpen door een graffiti kunstenaar en geëxposeerd worden door de school, om zo meer kleur te geven aan de scholen van gemeente 's-Hertogenbosch.

1412 Stemmen op 23 ideeën
'Cityboost', het jongerenplatform van 's-Hertogenbosch, is het afgelopen 1,5 jaar druk in de weer geweest om samen met Bossche jongeren onze gemeente aantrekkelijker te maken voor jongeren. Meer dan 1.400 jongeren hebben gestemd op hun favoriete Cityboost idee van het najaar 2019. Met ongeveer 1.300 online stemmen en honderd offline stemmen hebben de jongeren er voor gezorgd dat zij een stem hebben in de gemeente 's-Hertogenbosch. In het najaar van 2019 zijn er 23 Cityboost ideeën ingediend door onze Bossche jongeren. Tijdens de prijsuitreiking kondigde de wethouder Ufuk Kâhya aan, dat niet alleen de nummer 1,2,3 aankomend jaar uitgevoerd kunnen worden, maar dat ook de andere twintig ideeën een go krijgen om onze stad een Boost te geven.