Foto: © John Moore, Getty Images. Title: Crying Girl on the Border Ook in 2019 is in 's-Hertogenbosch bij de World Press Photo Exhibition te bewonderen.
Foto: © John Moore, Getty Images. Title: Crying Girl on the Border Ook in 2019 is in 's-Hertogenbosch bij de World Press Photo Exhibition te bewonderen. (Foto: John Moore)

Wat is er dit weekend te doen?

Heb je het weekend al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Hieronder een greep uit de agenda voor het komende weekeinde.

Vrijdag 29 november


Open huis Cor Unum
9:30 uur - Pompen & Verlouw - Open huis bij keramiekwerkplaats Cor Unum. Ontmoet de makers en designers, Wandel over de werkvloer. Doe een workshop keramiek decoreren of Kinshuki en shop keramisch socialdesign.

Elkaar ontmoeten
10:30 uur - SCC De Schans - Elke vrijdagochtend koffie/thee om Maaspoorters met elkaar in contact te brengen van 10.30 uur tot 12.30 uur.

Lezing Bouwmeesters en Steenhouwersmerken Sint-Jan
13:30 uur - Sint-Jansmuseum - Pepijn van Doesburg geeft een lezing over de bouwmeesters en steenhouwersmerken van de Sint-Jan. De toegang kost 5 euro, aanmelden via sintjansmuseum@live.nl.

Concert Harpiste Regina Ederveen
14:00 uur - Rode Kruis Gebouw - Harpiste Regina Ederveen speelt een concert, afgewisseld met korte, humoristische teksten. De toegang is gratis.

Watch & Bite - Film The Shining
18:30 uur - De Engelenburcht- Legendarische film met Jack Nicholson en Shelley Duvall. €7,00 alleen film, eten en film € 15,00. Eten vanaf 18.30 uur, Film om 21.00 uur.

Dansavond
20:00 uur - Cultureel Centrum de Vink - Dansen voor senioren in De Vink, Schijndel van 20.00 tot 24.00 uur. Muziek verzorgd door DJ Harrie. Entree 2.00.

Kaarten bij v.v. Irene
20:00 uur - Sportpark de Laat- V.v. Irene organiseert rik- en jokeravonden op de vrijdagavond. Op deze kaartavonden wordt voor mooie prijzen gezorgd, het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon.

Legends of Rock Tribute Festival
20:00 uur - De Kentering- Legends of Rock Tribute Festival met coverbands MUSE by The MUSE Experience, Queen by Miracle (IT/NL) en U2 by In the Name of. Info en kaarten: www.legendsofrocktributetour.com.

't Opkikkertje Live Muziek
22:00 uur - 't-Opkikkertje- Livemuziek bi 't Opkikkertje met het internationale duo Maria Carlas met operastem en Mylo Cywitz met klassieke industriële composities. Daarna singer/songwriter Lisa Keetels.

Zaterdag 30 november


Open huis Cor Unum
9:30 uur - Pompen & Verlouw- Open huis bij keramiekwerkplaats Cor Unum. Ontmoet de makers en designers, Wandel over de werkvloer. Doe een workshop keramiek decoreren of Kinshuki en shop keramisch socialdesign.

Pietenfestijn Helftheuvel
10:00 uur - Helftheuvelpassage - De slapende Helftheuvelpiet is ook dit jaar weer te gast in de passage. Je vindt hem, vanaf 16 november, slapend terug in zijn pietenhuisje. Zaterdag 30 november en zondag 1 december is hij zeker wakker en rijdt hij met de Pieten Express door de Helftheuvelpassage. Ook kun je met de pieten op de foto in een prachtig Sinterklaasdecor.

Repair Café Vught
11:00 uur - Zorgpark voorburg Stenen Hut - Eke laatste zaterdag van de maand kunt u gratis terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, kleding/textiel, fietsen, computers, en tuingereedschap bij Repair Café Vught. Info: www.repaircafevught.nl.

Lunchconcert
12:30 uur - Podium Azijnfabriek - Het North Sea String Quartet. Hun mix van wereldmuziek is al even opzwepend als betoverend. Zij componeren en arrangeren hun muziek zelf.

Taxatiedag
13:00 uur - Hotel Central - Denkt u zeldzame boeken, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Kom dan langs tussen 13.00 - 16.00 uur tijdens deze taxatiedag. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Info: www.molendijkboeken.nl.

Human Library
13:00 uur - Babel- Ontmoet jouw vooroordeel! Praat met mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoobeeld een pelgrim, dominee of transgender. Meer info via www.babeldenbosch.nl.

Wandeling Voorburg
13:30 uur - Zorgpark voorburg Stenen Hut- Wandeling over het terrein van Voorburg. Natuur afgewisseld met architectuur en geschiedenis. Elke laatste zaterdag van de maand. Info: 0736585912. Kosten 2,50 euro.

Hoelahoepsessie
15:00 uur - Zandverstuiving - HoelaHoep sessies op de zandverstuiving te Rosmalen, elke woensdag en zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur ter hoogte van de zandverstuiving in Rosmalen. Aanmelden is niet nodig.

Lohengrin Sessies
21:00 uur - Muziekcafé Lohengrin- Elke laatste zaterdagavond van de maand vinden de Lohengrin Sessies plaats. Muzikanten uit 's-Hertogenbosch en omgeving met eigen instrument kunnen aansluiten bij deze gezellige jamsessie. Zingen kan natuurlijk ook. Backline aanwezig.

Viering San Salvator Gemeenschap
19:00 uur - Dagcentrum Cello- Vieringen op 30 november en 1 december Thema: Want van u is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid, Amen.

The Perfect Tool + The Last Supper
20:00 uur - Willem Twee Poppodium- The Perfect Tool brengt een ode aan de legendarische band Tool. Een must voor Tool fans!

Zondag 1 december


Benefietvoetbaldag Real-Lunet
10:00 uur - Real-Lunet- Real-Lunet houdt een benefietvoetbaldag om geld in te zamelen voor de Molukken. Tussen 10.00 en 14.30 uur zijn ver wedstrijden tussen verschillende teams uit de regio.

Jonathan Powell
10:15 uur - Willem Twee toonzaal - De Engelse pianist Jonathan Powell heeft bekendheid opgebouwd door uitdagingen aan te gaan waar de meeste pianisten zich liever niet aan wagen. De preludes en fuga's van Sjostakovitsj zijn zo'n avontuur.

Philharmonie zuidnederland: Bach met Brunello I
14:15 uur - Theater aan de Parade - Philharmonie zuidnederland speelt een klassiek concert olv Mario Brunello muziek van Johann Sebastian Bach.

Opera per Tutti
15:00 uur - Perron-3 - Op zondag 1 december brengt Opera Per Tutti een ode aan twee iconen uit de operawereld: Maria Callas en Luciano Pavarotti.

Diezepodium live! The Sauce
15:00 uur - De Engelenburcht - De band The Sauce speelt bij de Engelenburcht een fris gevarieerd repertoire, dat bestaat uit nummers van o.m. Joe Cocker, de J Geils Band, Mink de Ville etc. De toegang is gratis.

Benefietconcert basisschool Misha de Vries
16:00 uur - Strijktrio CRIS van het Conservatorium Maastricht houdt een benefiet adventsconcert voor Basisschool Misha de Vries. Tijdens dit Adventsconcert zullen Suite nr. 3 en 4 van Bach en op. 9 nr. 3 van Beethoven ten gehore worden gebracht.

Langlopend


Expositie schilderijen van zandpaden
Provinciehuis - I
n het Provinciehuis zijn tot en met 6 december 24 schilderijen te zien van zandpaden uit alle delen van Brabant. De amateurschilders deden mee aan een wedstrijd waarin ze was gevraagd om zandpaden te schilderen. Op 2 december worden in het provinciehuis de winnaars bekend gemaakt.

World Press Photo Exhibition
Ook in 2019 is World Press Photo Exhibition in 's-Hertogenbosch te bewonderen in de kunstruimte van Willem Twee. Van zaterdag 16 november t/m 8 december 2019 is de tentoonstelling geopend.

Expositie Annenborch

Annenborch - Expositie van 10 amateurschilders van de teken- en schildersgroep de Meeuwenhof uit Rosmalen, allemaal 65- plussers met een eigen stijl van schilderen. De expositie is vrij toegankelijk en duurt tot 30 december.

Expositie Beperkt Houdbaar
DePetrus -
Kunstenaarsoverleg Vught (KOV) exposeert in DePetrus in Vught. Met deze expositie willen zij bijdragen aan de bewustwording van het plasticprobleem. Te zien tot en met 30 december.

Expositie Royal Welsh Art
Museum Slager -
Op 27 oktober was het 75 jaar geleden dat 's-Hertogenbosch werd bevrijd door de Royal Welsh. Museum Slager sluit hierbij aan met een grote tentoonstelling die te zien is tot en met 5 januari 2020. Deze expositie biedt een unieke combinatie van verhalen en materialen van de Royal Welsh-bevrijders en van actuele werken van kunstenaars uit Wales. Ook zijn werken van Fred Schley (Rosmalen) te zien die landschappen in Wales schilderde vanuit een Bosch'perspectief.

Geloof, Hoop & Liefde
JBAC -
Tot en met 5 januari 2020 is in het JBAC de expositie Geloof, Hoop & Liefde te zien. Het betreft hier een drieluik. Ten eerste zijn de originele dagboeken van Bets Reijnen en opvallende, persoonlijke en dierbare voorwerpen te bewonderen. Ten tweede wordt een selectie van politiek getinte prenten van Herman Moerkerk tentoongesteld. Huber van Werkhoven ten slotte ging op zoek naar verhalen achter bijzondere brieven en poststukken om een beeld te geven van de postgeschiedenis in 's-Hertogenbosch. Info: www.jheronimusbosch-artcenter.nl.

Design van het Derde Rijk
Design Museum Den Bosch - De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en belangrijke historische stukken uit Duitsland en Nederland. De expositie loopt tot 19 januari 2020. Info: designmuseum.nl.

Expositie Fotoclub Shoot-it
Ketjapfabriek -
De Bossche Fotoclub Shoot-it exposeert tot en met 26 januari foto's van oude auto's in de Ketjapfabriek in Vught. Leden hebben foto's gemaakt van de vele oldtimers die verzameld worden door de Stichting Klassieke Automobielen Brabant, eveneens gehuisvest in de Ketjapfabriek. De expositie is op werkdagen gratis toegankelijk in de van Heeswijkstraat 4a in Vught. In het weekeinde is de expositie alleen te bezichtigen op afspraak. Meer informatie: www.ketjapfabriek.nl.

Expositie François Morellet - Geometrie en Ironie
Kunstlocatie Würth -
Bij Kunstlocatie Würth 's-Hertogenbosch is tot en met 15 maart 2020 de tentoonstelling François Morellet - Geometrie en Ironie te zien. François Morellet wordt vandaag de dag wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst, ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst. Naast de schilderkunst hield hij zich in zijn werkzame bestaan ook bezig met grafische kunst, beeldhouwkunst en lichtkunst in de vorm van installaties.