Van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 november is de Margriet Winter Fair in de Brabanthallen.
Van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 november is de Margriet Winter Fair in de Brabanthallen.

Wat is er dit weekend te doen?

Heb je het weekend al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Hieronder een greep uit de agenda voor het komende weekeinde.

Vrijdag 22 november

Elkaar ontmoeten
10:30 uur - SCC De Schans- Elke vrijdagochtend koffie/thee om Maaspoorters met elkaar in contact te brengen van 10.30 uur tot 12.30 uur

10:45 uur - Brabanthallen - De Margriet Winterfair is het grootste overdekte winterfeest van Nederland. De 19e editie vindt plaats van 22 t/m 28 november in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. U kunt er eindeloos shoppen bij de honderden winkeltjes en kraampjes, inspirerende workshops volgen, lekker eten en drinken en nieuwe producten proeven en proberen. Kijk voor het programma op: www.margrietwinterfair.nl/programma.

Eenakter festival
14:00 uur - Woonzorgcentr. Annenborch- HEVO-toneelclub 'Rosmalen uit de coulissen' speelt bij Annenborch de voorstelling drie verschillende stukken. Ook op zaterdag 23 november om 19.30 uur en zondag 24 november om 14.00 uur. Kaarten kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar bij cadeauwinkel Jaas, Dorpsstraat 43 Rosmalen.

Reünie Harenschool
17:30 uur - BBS Haren Donk en Reit - Reünie bestemd voor oud-leerlingen en leerkrachten van basisschool De Haren. Met de reünie worden Stichting ALS en KWF gesteund.

Vertelpodium: Vrouwen met Lef!
20:00 uur - Den Bosch - Peterine Kooijmans vertelt drie verhalen over drie krachtige vrouwen uit de bijbel, Hagar, Tamar en Ruth. Vrouwen die de moed hadden om de stem van hun hart te volgen. Entree: € 10,-. Reserveren via mieke.verhalen@home.nl. Info: www.hetlopendevuur.nl.

Met Gimmese-Smart inhaken en meezingen
20:00 uur - De Schuif- Dans- en meezingavond door Gimmese-Smart in de Schuif in Gemonde met muziek van DJ Harry. De toegang kost 5 euro.

Wim Daniëls - De Wondere Wereld van Taal
20:00 uur - Theater aan de Parade- Taalfanaat en Brabander Wim Daniëls deelt zijn leerzame en vermakelijke ideeën over taal en het ontstaan daarvan met ons.

De Smaragden Tafel: eeuwenoude wijsheid
20:00 uur - Ben Rovers - Coach | Astroloog | Tekstschrijver- Lezing door Ben Rovers over de bekendste tekst uit de esoterische, Hermetische geschriften. Meer info en opgeven via www.benrovers.com.

Florian Weber Quartet
20:00 uur - Willem Twee toonzaal- Het eigen geluid van de groepsleden moet zorgen voor een voortdurend spannend samenspel. Florian Weber: piano Markus Stockhausen: trompet Michèl Benita: bas Ziv Ravitz: drums.

Bossche Band Battle Finale
20:00 uur - Willem Twee Poppodium- Op 22 november zal er op het grote podium van Willem Twee poppodium de finale plaatsvinden van de Bossche Band Battle 2019. Info: www.willem-twee.nl.

Zaterdag 23 november

Sinterklaasfeest in Hintham
12:00 uur -
Sinterklaas komt weer zijn jaarlijkse bezoek brengen aan de wijk. Om 12.00 uur zal de Sint, bij het bruggetje over de Aa aan de Vincent van Goghlaan, zijn feestelijk bezoek beginnen. Het Jeugdorkest van Sint Cecilia uit Rosmalen speelt daar Sinterklaasliedjes. Daarna is er een gezellig middag in De Biechten.

IVN Publiekswandeling
13:30 uur - Parkeerplaats bij de Pettelaar- Van Schans tot Dommel, een wandeling door het prachtige landschap te zuiden van 's-Hertogenbosch. Locatie Parkeerplaats bij de Pettelaar. Bosschebaan (N617). Info: gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Clubshow Sierduivenvereniging Bois le Duc
14:00 uur - PV de Zwaluw- Clubshow van de Sierduivenvereniging Bois le Duc in het PV-gebouw De Zwaluw te Rosmalen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur. Entree gratis.

Hoelahoepsessie
15:00 uur - Zandverstuiving- HoelaHoepsessies op de zandverstuiving te Rosmalen, elke woensdag en zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur ter hoogte van de zandverstuiving in Rosmalen. Aanmelden is niet nodig.

Thijs Boontjes Dans-en Showorkest
20:00 uur - Willem Twee Poppodium- Thijs Boontjes heeft een mooie plek op het poppodium veroverd, ergens tussen de charmante volkszanger en de charismatische rockster in.

Quiet Winter Concert met Iris Hond
20:00 uur - Maaspoort Sport & Events- Concertpianiste Iris Hond speelt Quiet Winter Concert. Wie een kaart koopt, geeft een Quiet-member ook een plaatsbewijs. Kaartverkoop via theateraandeparade.nl.

Reünie SJM
20:00 uur - Jongerencentrum De Poort - Stichting Jeugdwerk Maaspoort bestaat 35 jaar een houdt een reünie voor oud-vrijwilligers, buurtbewoners en vroegere en huidige bezoekers. Met muziek van (cover)bands en dj's als Smèrrig Diskjochies. De toegang is gratis.

Metal Night
21:00 uur - Muziekcafé Lohengrin - Drie bands blazen het dak eraf: Elusion, Manora en Egeria. Entree: € 4,-.

Zondag 24 november

Rommelmarkt bij de Helftheuvel
10:00 uur - Cultureel Centrum de Helftheuvel- Rommelmarkt tot 16.30 uur bij de Helftheuvel. Meer info: 06-81135591 of www.vandersteenevenementen.nl.

Cremona Quartet
10:15 uur - Willem Twee toonzaal- Je hebt strijkkwartetten en je hebt strijkkwartetten. Het Cremona Kwartet is er eentje van de buitencategorie en wordt internationaal gezien als één van de beste ensembles van dit moment.

Kledingmarkt Krijg de klere
12:00 uur - Gouden Leeuw - Tweedehands kledingmarkt Krijg de Klere, voor dameskleding en accessoires. Van 12.00 tot 16.00 uur, gratis toegang.

Herfst Jam - Music'scool
14:00 uur - Jongerencentrum de Poort - Music'scool 's-Hertogenbosch organiseert de Herfst Jam bij Jongerencentrum de Poort in 's-Hertogenbosch met veel toffe songs, waar de leerlingen van Music'scool hard op hebben geoefend. Info: www.musicscool.nl.

Winterfair Cromvoirt
14:00 uur - Herberg 't Wapen van Cromvoirt - Sfeervolle wintermarkt om lekker te shoppen voor de feestdagen. Er staan meer dan 30 kramen,de toegang is gratis, leuk voor het hele gezin!

Trug nor Vruugermiddag
14:00 uur - De Kenterin g- Trug nor Vruugermiddag met een optreden van het smartlappenkoor Deuterse Mix in De Kentering. Entree is gratis.

Finale IVC
15:00 uur - Theater aan de Parade -
Finale van het 53ste Internationaal Vocalisten Concours LiedDuo op zondag 24 november om 15.00 uur in Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch.

Capella Monteverde: Soli Dei Gloria
15:00 uur - Stadsklooster San Damiano - Concert door Capella Monteverde o.l.v. Reinier Wakelkamp. Het programma omvat werken van Schütz, Buxtehude, Bach, Krebs, Homilius, Zelenka en Mendelssohn. Toegang gratis; collecte.

Opera per Tutti
15:00 uur - Perron-3 - Op zondag 24 november en 1 december brengt Opera Per Tutti een ode aan twee iconen uit de operawereld: Maria Callas en Luciano Pavarotti.

Paul Perry en de Ceders
15:00 uur - Soos Orthinon- De band Paul Perry en de Ceders speelt een gratis concert met muziek uit de jaren '60 tot en met '90 bij Soos Orthinon.

Shantel & Bucovina Club Orkestar
15:30 uur - Willem Twee Poppodium- Hij heeft de brug weten te slaan tussen de balkan beats en de mainstream. De hossende mix van woeste polka's, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer, Ottomaanse Cocek en de nodige electronische invloeden weten keer op keer het publiek tot aan het krankzinnige toe aan het dansen te krijgen.

Langlopend

Expositie over recyclen
Babel - Bij Babel nr. 74 is de hele maand november de expositie 'ReColored, a new way of recycling' van designer Jessica den Hartog te zien, in het kader van De Maand van de Duurzaamheid. De expositie toont werken met gerecycled plastic die vanuit onderzoek naar materiaal, mens en circulariteit zijn ontstaan.

Foto-expositie One of Us
Mariaoord Rosmalen - Foto-expositie met prachtige foto's van dieren door vakfotograaf Yvonne Bekkers. Te zien tot 1 december 2019.

STOK-expositie
Nieuwe Kunstruimte -
Tentoonstelling Stedelijke kunstenaars van stichting STOK bij de Nieuwe Kunstruimte. Vijf vrouwelijke kunstenaars, bij wie het handschrift of de écriture centraal staat. Tot 1 december te zien.

Portretten van gijzelaars Beekvliet ('42-'44)
Het Noordbrabants Museum - In mei 1942 werden in Sint-Michielsgestel 460 mannen als gijzelaar in het Kleinseminarie Bebekvliet opgesloten. Onschuldige burgers die bij sabotagedaden van het verzet daarvoor zouden moeten boeten met hun leven. Het waren veelal vooraanstaande mannen, onder wie schilder Karel van Veen. Als tijdverdrijf schilderde Van Veen tenminste 80 portretten, waarvan er circa 30 in Het gezicht van Gestel te zien zijn. De expositie toont naast deze portretten ook foto's, een waskist en historische documenten en is te bezoeken tot en met 8 december in Het Noordbrabants Museum.

Expositie Annenborch
Annenborch - Expositie van 10 amateurschilders van de teken- en schildersgroep de Meeuwenhof uit Rosmalen, allemaal 65- plussers met een eigen stijl van schilderen. De expositie is vrij toegankelijk en duurt tot 30 december.

Expositie Royal WELSH Art
Museum Slager - 27 oktober was het 75 jaar geleden dat 's-Hertogenbosch werd bevrijd door de Royal Welsh. Museum Slager sluit hierbij aan met een grote tentoonstelling die te zien is tot en met 5 januari 2020. Deze expositie biedt een unieke combinatie van verhalen en materialen van de Royal Welsh-bevrijders en van actuele werken van kunstenaars uit Wales. Ook zijn werken van Fred Schley (Rosmalen) te zien die landschappen in Wales schilderde vanuit een Bosch'perspectief.

Geloof, Hoop & Liefde
JBAC - Tot en met 5 januari 2020 is in het JBAC de expositie Geloof, Hoop & Liefde te zien. Het betreft hier een drieluik met dagboeken van Bets Reijnen, een selectie van politiek getinte prenten van Herman Moerkerk en verhalen achter bijzondere brieven en poststukken om een beeld te geven van de postgeschiedenis in 's-Hertogenbosch. Info: www.jheronimusbosch-artcenter.nl.

Expositie Beperkt Houdbaar
Kunstenaarsoverleg Vught (KOV) exposeert in DePetrus in Vught. Met deze expositie willen zij bijdragen aan de bewustwording van het plasticprobleem. Te zien tot en met 30 december.

Design van het Derde Rijk
Design Museum Den Bosch -
De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en belangrijke historische stukken uit Duitsland en Nederland. De expositie loopt tot 19 januari 2020. Info: designmuseum.nl.