Club Zondag wordt gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers. Foto: Michel van de Langenberg
Club Zondag wordt gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers. Foto: Michel van de Langenberg

Club Zondag: 'Hier wordt nog echt geluisterd'

's-HERTOGENBOSCH – Zeven jaar geleden organiseerden Tiny van den Boomen en Wilma van Oeffel voor de lol een zondagmiddag vol muzikale acts in de Azijnfabriek. In eerste instantie voor met name vrienden en bekenden. "We wilden kijken of het we het vol konden krijgen", vertelt het duo. Dat lukte wonderwel. Onder de treffende naam Club Zondag organiseren zij inmiddels drie keer per jaar een gezellige zondagmiddag. Op 17 november vindt alweer de 21-ste editie plaats.

Club Zondag is steeds meer een begrip aan het worden en heeft een trouwe groep bezoekers, zowel jong als oud. "De grote kracht is de gezellige, gemoedelijke sfeer", aldus Tiny en Wilma. "Ook voor artiesten is Club Zondag bijzonder omdat er tijdens optredens nog echt naar hen wordt geluisterd. We kunnen hen qua gage slechts weinig bieden, maar desondanks komen ze graag naar de Azijnfabriek, dat wil iets zeggen. Na ieder optreden is er bewust een korte pauze. Eerst de volle aandacht voor datgene wat op het podium gebeurt, daarna heb je alle tijd om bij te kletsen met andere bezoekers."

Variëteit
"Qua programmering streven we naar kwaliteit én zo veel mogelijk variëteit. Alles is mogelijk, van dans en poëzie tot theater en monologen. Het is iedere keer weer een verrassing wat gaat komen. We sluiten wel altijd af met muziek, zodat je na afloop nog even lekker kunt. Maar ook dat kan van alles zijn; o.a. klassiek, singer-songwriter, country en jazz. Gemiddeld hebben we drie tot vier acts gedurende de middag; deze zijn niet alleen afkomstig uit de regio maar bijvoorbeeld ook uit Tilburg, Eindhoven en laatst zelfs uit België en Engeland. We zorgen steeds voor een mooie mix van gevestigde namen en aanstormend talent."

Kansen
Een klein, enthousiast groepje vrijwilligers maakt het mogelijk dat Club Zondag plaatsvindt. "We krijgen verder geen subsidie dus we moeten het doen met een beperkt budget. Meestal spelen we net quitte. We huren wel altijd een professionele geluidstechnicus in, het geluid moet gewoon goed zijn." Club Zondag verhuist in 2021 met de Azijnfabriek mee naar de Triniteitstraat. "Dit biedt veel kansen. De komende periode benutten we om onze plannen voor deze nieuwe locatie uit te werken. We kunnen hier sowieso veel meer publiek ontvangen; 200 mensen tegenover de 80 tot 100 mensen nu. We gaan dan ook flink aan onze naamsbekendheid werken zodat een nieuw publiek ons weet te vinden. Wie eenmaal een keer geweest is, blijft vaak komen. We zijn er dan ook van overtuigd dat Club Zondag een plek verdient in de stad!"

Programma 17 november
Op 17 november trapt MISS Club Zondag af. Met hun meerstemmige harmonieën zingt en speelt dit meidentrio en mix van sixties songs, americana en countryfolk. Daarna is de beurt aan Theatergroep Magdalena. Zij spelen 'Maar ik ben de moeder', een voorstelling over ambitieuze ouders, frikandel broodjes, papier maché, vogelnestjes en een juf zonder zwembad. Ten slotte brengen Lianne, Natcho en Nivin bekende westerse liedjes met een Arabische vibe.

Entree 5 euro. Aanvang 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Tip: Je kunt ter plekke tevens een eetbon kopen voor het buffet. Meer info: www.clubzondag.org.