ESKV houdt zaterdag 9 en zondag 10 november een kleindierententoonstelling in Manege de Molenheide in Schijndel.
ESKV houdt zaterdag 9 en zondag 10 november een kleindierententoonstelling in Manege de Molenheide in Schijndel.

Wat is er dit weekend te doen?

Heb je het weekend al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Hieronder een greep uit de agenda voor het komende weekeinde.

Vrijdag 8 november

Kijkje in de keuken bij Kentalis
12:00 uur

Wat leefde er en wat werd er gedacht in het monumentale, kloosterachtige Kentalisgebouw aan de Theerestraat in Sint- Michielsgestel? Niet eerder opengestelde plekken zijn te bezoeken, zoals de kapel, kelder en zolder. In verhalen van de gids komt het gebouw en het leven van de dove kinderen, zusters en broeders weer tot leven. Het gebouw is normaal gesproken niet vrij toegankelijk voor het publiek, maar gidsen leiden graag rond. Die vertelt over de rijke geschiedenis van het Doveninstituut en geeft u een uniek inkijkje in het dagelijkse leven van de dove kinderen, zusters en broeders. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost 7,50 euro, reserveren is verplicht en kan via 06-138 48 98

Dienstenveiling
17:30 uur - Dagcentrum Cello- Dienstenveiling, variërend van wandelingen tot proeverijen en van kunst tot massages, ten behoeve van San Salvator in Beweging. Met soep en broodje voorafgaand om 17.30 uur.

MDM Vught Popavond
18:30 uur - Theater de Speeldoos- Leerlingen van MDM spelen piano en keyboard bij De Speeldoos, daarna spelen een aantal popbands.

Vughts Sportcafé
18:30 uur - Prins Hendrik- Sportonderzoeker Frank van Eekeren spreekt bij het Vughts Sportcafé, aanmelden kan via www.movevught.nl/sportcafe.

Muziek: Dochter van Meijer
19.30 uur - DePetrus- Pauline Broekema en The Amsterdam Consort spelen 'De dochter van Meijer', over schoften en meelopers, 'stille' helden en eindeloze jaren in onderduik. Een muziektheatervoorstelling over het lot van een Joods meisje dat onderduikt.

Filmavond: Biye Dasaan
20:00 uur - Atelier de Heerlijkheid- Bart Somers reisde met zijn stalen paard naar Mongolië. Deze avond reis je met hem mee. Toegang kost 12 euro, aanmelden via marike.boerman@gmail.com.

Prinsenbal in Waoterrijk
20:30 uur - Gemeenschapshuis De Meent- Start carnavalsseizoen met bekendmaking van de prins in Waoterrijk Nuland, met muziek van Hofkapel De Waoterbloazers, DJ Stan en de Gebroeders Rossig. De toegang is gratis. Op zondag kan iedereen vanaf 14.00 uur 'Op d'n borrel bè de Prins' in De Meent.

Zaterdag 9 november


Tweede leven voor stukke spullen
12:00 uur

Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand is er de ReparatieStraat bij de Copernikkel. Bewoners van Boschveld kunnen dan hun kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen of mixers laten repareren, of fietsen, computers en kleding. Technische en handige vrijwilligers proberen de defecte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van de kapotte spullen. Goed voor de portemonnee en de afvalberg. De ReparatieStraat is elke tweede zaterdag van de maand van 12:00 tot 15:00 uur geopend bij Copernikkel aan de Copernicuslaan 308.

Mega Markt Brabanthallen
09:00 uur - Brabanthallen- Megavlooienmarkt van tot 16.30 uur. Meer info: dewitevenementen.nl.

Oldtimerbeurs
10:00 uur - Autotron- Oldtimerbeurs Automobielen bij Autotron, deze keer staat het merk Opel centraal. De toegang kost 10 euro, voor iedereen ouder dan 11 jaar. Ook op zondag vanaf 10.00 uur. Kaartverkoop via oldtimerproducties.nl.

Herfstmarkt
11:00 uur - Vrije school De Driestroom- Iedereen is welkom op deze gezellige jaarlijkse herfstmarkt. Met talloze kraampjes en activiteiten voor kinderen.

De Weg naar Vrijheid
14:00 uur - Dorpshuis 't Zijl- KBO Vinkel brengt op 9 en 10 november het bijzondere theaterproject 'De weg naar vrijheid'. 16 Senioren en 9 jongeren maken sámen een voorstelling over het dagelijks leven tijdens de oorlog en rond de bevrijding in Vinkel en omgeving. Info: www.kbo-brabant.nl.

James Oesi speelt 'Nieuwe Noten'
14:00 uur - Babel- James Oesi is één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas in Nederland. Op uitnodiging van Gaudeamus, het Grachtenfestival en November Music stuurden jonge, Nederlandse componisten nieuwe composities in voor de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bassist.

Liedcyclus
14:00 uur - - Première liedcyclus This is not a fairy tale, onderdeel van November Music. In de zwart-komische liedcyclus gaan een zangeres, pianist en violist op zoek naar de magie van het echte leven.

11-11-bal in Schorsbos
20:11 uur - HeerenMeester- Bekendmaking van de nieuwe prins, adjudant en raad van elf van Schorsbos Schijndel tijdens het 11-11-bal.

Stadionrock in de buurtkroeg
21:00 uur - Muziekcafé Lohengrin- Twee stevige bands die je normaal in een stadion verwacht maar nu optreden in Muziekcafé Lohengrin. Thomson's Lamp rockt met elektronische elementen en probeert de toegankelijkheid en de diepgang van Muse te combineren met het melancholische van Radiohead, en de klanken van Porcupine Tree. De Utrechtse rotsformatie Brand Ares levert met passie tijdloze, klassieke rock. Entree € 5,-.

Zondag 10 november


Kippen, konijnen en cavia's kijken
10.00 uur

ESKV houdt zaterdag 9 en zondag 10 november een kleindierententoonstelling in Manege de Molenheide in Schijndel. Op beide dagen is er een diversiteit aan kleindieren te zien, zoals kippen, konijnen, duiven, cavia's, sier- en watervogels. Ook de gevederde trots van Schijndel is te bekijken, namelijk de Schijndelse kip 'de Schijndelaar'. Zaterdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur, zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Natuurwandeling
9:00 uur - MFA de Meander- Natuurwandeling met Natuurgroep Gestel over Zegenwerp, door de Gemeentebossen en naar de Essche Stroom. Deelname is gratis, aanmelden bij natuurgroepgestel.nl,

Yogaconcert
10:00 uur - Theater aan de Parade- Terwijl je in een 'downward dog' rustig in- en uitademt, hoor je betoverende live muziek. Een unieke beleving van yoga en muziek.

Open dag | Bloem, Dier, Milieu, Voeding
11:00 uur - Helicon MBO Den Bosch- Welke mbo-opleiding past bij mij? Ontdek het op zondag 10 november 2019 (11.00-15.00 uur) tijdens de Open Dag van Helicon MBO Den Bosch!

Gezond Den Bosch 2019
11:00 uur - De Plek- Gezond Den Bosch tussen 11.00 en 16.00 uur bij De Plek met kennis- en beleefplein, fittestjes, workshops en lezingen. Meer info: www.gezonddenbosch.nl.

Efteling Musical Sprookjesboom
13:30 uur - Theater aan de Parade- Op zoek naar een gezellig dagje uit met de kinderen? Dan is de vrolijke, interactieve Efteling-familiemusical Spookjesboom hét antwoord! Ook om 16.00 uur.

Vughtse Meezingfeest
14:30 uur - Ontmoetingscentrum De Petrus- Tweede editie van het Meezingfeest in DePetrus, met medewerking van zeven koren: Vughts Mannenkoor, St.Lambertuskoor en Onbekrommert uit Cromvoirt, Evergreen, Jongerenkoor Bright Voices, All4Fun en Musical Intermezzo. Kaarten zijn à 6 euro te koop bij Bruna en Primera op het Moleneindplein.

Podium Klassiek in de Kapel
15:00 uur - Mariaoord- Optreden op viool, piano, orgel en zang bij Podium Klassiek in de kapel van Mariaoord, de toegang kost 10 euro.

Meet & greet Erik Varekamp en Mick Peet
15:00 uur - Boekhandel Adr. Heinen- Binnenkort verschijnt Op geheime missie, het tweede deel in de serie De Kennedy Files van auteurs Erik Varekamp en Mick Peet. Op zondag 10 november presenteren zij hun boek tijdens een meet & greet bij Heinen. Entree gratis.

Lohengrin zondagmiddag jamsessie
15:00 uur - Muziekcafé Lohengrin- Bezoekende muzikanten uit 's-Hertogenbosch en omgeving met eigen instrumenten en zangeressen/zangers kunnen aansluiten bij deze gezellige jamsessie. Backline aanwezig. 15.00 uur tot 19.00 uur.

Lohengrin Zondagmiddag Sessies
15:00 uur - Muziekcafe Lohengrin- Zondagmiddagsessie van Muziekcafé Lohengrin tussen 15.00 en 19.00 uur. Aansluiten met eigen instrument, backline is aanwezig.

Lezers kunnen zelf agendapunten via onze website direct in de agenda plaatsen. Ga daarvoor naar bosscheomroep.nl en klik op het kopje 'Agenda'. Vul het invulformulier in, voeg een foto toe en verzend het naar de redactie.