Deze zonnepanelen op het dak van de brouwerij wekken een hoeveelheid stroom op dat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van 1.500 huishoudens.
Deze zonnepanelen op het dak van de brouwerij wekken een hoeveelheid stroom op dat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van 1.500 huishoudens. (Foto: SolarAccess)

Heineken brouwt betere wereld met zonnepanelen op het dak

's-HERTOGENBOSCH - De Bossche Heineken-brouwerij heeft sinds woensdag 30 oktober officieel de meeste zonnepanelen op eigen terrein van alle bierbrouwerijen in de wereld. In totaal liggen er 16.569 panelen die zonlicht omzetten in energie. Niet alleen de flesjes zijn groen, de energie dus ook.

Susanne van Bragt-Peters is als brouwerijdirecteur van Heineken 's-Hertogenbosch bijzonder trots: "Samen met onze partner SolarAccess is het aantal zonnepanelen deze zomer vervijfvoudigd. Daarmee hebben we met elkaar het grootste zonnepanelenpark op eigen terrein in de brouwerijwereld gerealiseerd. Een geweldige mijlpaal! Hiermee kunnen we een hoeveelheid elektriciteit opwekken wat gelijk staat aan het elektriciteitsverbruik van meer dan 1.500 huishoudens. Nog een leuk feitje: Met de opgewekte energie hebben we in de afgelopen drie maanden al ruim 20 miljoen flesjes kunnen brouwen en afvullen!"

Met de bijna zeventienduizend zonnepanelen verwacht Heineken zo'n 5.540.00 kilowattuur per jaar uit de zon op te nemen. Dat komt neer op elf procent van de stroomverbruik van de brouwerij.