3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman lopen The Lifeline door 's-Hertogenbosch

's-HERTOGENBOSCH - Frank van der Lende en Eva Koreman komen vrijdag 20 december met hun actie Serious Request The Lifeline door 's-Hertogenbosch. Ze starten samen met Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vanuit Goes om hun wandeltocht af te leggen naar Groningen. Dit jaar wordt de route als estafette gelopen en wisselen de dj's elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren.

Dj-duo Frank van der Lende en Eva Koreman starten hun eerste etappe in Rilland en lopen naar Bergen op Zoom. Daarna vervolgen ze de tocht van Zevenbergen naar Made, van Den Bosch naar Oss, van Nijmegen naar Arnhem, van Zutphen naar Laren, van Raalte naar Holten, van Ommen naar Zuidwolde, van Hooghalen naar Vries en tot slot lopen zij naar het eindpunt in Groningen.

Het derde duo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen de route vanaf Kruiningen tot Rilland. Vervolgens van Roosendaal naar Zevenbergen, van Waalwijk naar Den Bosch, van Grave naar Nijmegen, van Dieren naar Zutphen, van Deventer naar Raalte, van Hellendoorn naar Ommen, van Pesse naar Hooghalen en ook Mark en Rámon eindigen hun wandeltocht in Groningen.

Dit jaar zet 3FM Serious Request: The Lifeline zich in de week voor kerst in voor de slachtoffers van mensenhandel. De drie dj-teams zetten het lot van de slachtoffers van mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode kruis. In de week van 18 t/m 24 december lopen de dj's samen een route van bijna 500 km in totaal. Nieuw dit jaar is dat mensen een etappe kunnen meelopen en daarmee geld inzamelen voor het Rode Kruis. Aanmelden voor de sponsorloop kan via 3fm.nl/loopmee. Maximaal 100 mensen kunnen zich opgeven voor een etappe.