Halloween activiteit 's-Hertogenbosch.
Halloween activiteit 's-Hertogenbosch.

De leukste Halloweenactiviteiten, voor wie durft…

's-HERTOGENBOSCH - Enge maskers, spoken en pompoenen. Dit jaar worden er weer tal van griezelfeesten en enge tochten georganiseerd in omgeving 's-Hertogenbosch.

Door Megan Hanegraaf


JC de Poort Horror Tour and Dress Up Party
Jongerencentrum de Poort in Maaspoort organiseert al jaren enge Halloweenactiviteiten. Dit jaar pakken ze het groots aan op 31 oktober én op 1 november. Op Halloweenavond kunnen jongeren tussen 19:00 en 23:00 uur een angstaanjagende horror tour doen door een van de engste spookhuizen van 's-Hertogenbosch. Het Halloween event wordt georganiseerd door en vóór jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar uit de omgeving. Er zijn nog tickets beschikbaar voor 5 euro per stuk. Aan de poort zijn tickets 7,50 euro.

Kan je niet op 31 oktober? Niet getreurd op 1 november staat er nog een tof Halloweenfeest op het programma bij De Poort. De naam zegt het al: Dress Up Party. "We verwachten dat je op z'n engst verkleed op de dansvloer komt!", aldus de organisatie. De entree is hetzelfde als op 31 oktober. Het spookfeest is van 20:00 tot 00:00 uur.

Studance Halloween editie
Studance organiseert op Halloween avond, 31 oktober, naar eigen zeggen het 'grootste onafhankelijke studentenfeest van Nederland' geheel in het teken van Halloween. Wat kunnen bezoekers hier verwachten? "Twerkende spoken, springende vampiers en shotjes met gif zullen je om de oren vliegen." Op maar liefst drie locaties kan je griezelen. De Carrousel, Ushiwawa en P79 worden omgetoverd tot drie griezellocaties met acteurs en nog veel meer. Op deze avond staan meerdere artiesten en dj's op het programma. Meer info: Facebook Studance Halloween Editie. Het evenement begint om 23:00 tot 04:00 uur. Entree is vijf euro. Let op! 18+.

Trick or Treat
Op donderdag 31 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur lopen er weer allerlei monsters, vampiers en spoken in de straten van Maliskamp. "Zorg dat uw huis herkenbaar is in Halloween-sferen, want dan kunt u bezoek verwachten...Trick or Treat!", aldus de organisatie. Een dag later lopen de griezels in de Hambaken. Inwoners van de wijk kunnen op vrijdag 1 november weer meedoen met 'trick or treat'. Het doel: kleed je zo eng mogelijk en ontvang zoveel mogelijk snoep! Let op! De 'scarezones' zijn voor 16 jaar en ouder.

Halloween Drive
Een hamburger bestellen, terwijl er allerlei enge figuren rond je lopen? Dat kan op 31 oktober vanaf 21:00 tot middernacht 00:00 uur. Vanuit je auto beleef je de gruwelijke Halloween Drive bij de McDonald's in Rosmalen! Let op: betreden vanaf 16 jaar en ouder, op eigen risico.

Dia De Los Muertos
Heb je nog niet genoeg van al het griezelen en gillen op 31 oktober? Kom dan naar het Mexicaanse feest 'Dia De Los Muertos', ook wel de dag van de doden genoemd. Op zaterdag 2 november organiseert Zoete Zin het gruwelijke evenement in het Willem Twee Poppodium tussen 22:00 en 03:30 uur. De organisatie: "Het wordt voor Zoete Zin een primeur en dat betekent dat we extra zullen uitpakken met heel veel verassingen!" In het Willem Twee Poppodium zullen twee area's zijn: Zoete Zin Live en Only Latin. Er wordt, zoals je gewend bent van Zoete Zin, met name 'sweet music' gedraaid zoals Caribbean, Dancehall, Afro, Reggaeton, en Tropical bass. Volgens de organisatie wordt het een tropisch paradijs met een vleugje thriller. Verder zijn er tal van leuke activiteiten georganiseerd waaronder een photobooth, foodcorner, limbodansen en er komt een grimeur om liefhebbers om te toveren in 'Dia de los Muertos", aldus de organisatie. Een ticket kost 12,95 euro, te bestellen via https://willem-twee.stager.nl/web/tickets/321940 Let op: 18+.